14 de desembre del 2009

La primera nevada afecta el trànsit i l'ensenyament de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre



Les càmeres del web El Temps a Caro, de l'IES de l'Ebre, ofereixen diferents imatges de la primera nevada de l'hivern al cim de Caro, actualitzades cada 15 minuts. La neu i el gel estan dificultant la circulació en algunes carreteres de la Terra Alta i de la Ribera d'Ebre, segons ha publicat aquest matí ACN citant el Servei Català de Trànsit. Així, el Consell Comarcal de la Terra Alta ha decidit suspendre les rutes de transport escolar per als alumnes d'ESO i els estudis post-obligatoris de la comarca, com a conseqüència de la nevada de les últimes hores i la previsió de més precipitacions per aquest dilluns. La mesura ha afectat un total de nou rutes de transport escolar i 349 alumnes. A Rasquera, l'escola ha tancat també portes pel mal el temps, deixant 50 alumnes sense classe. La nevada també està ocasionant problemes importants en el trànsit per les carreteres de la mateixa comarca i de la Ribera d'Ebre, ja que la carretera C-44 es troba tallada per la neu a l'alçada de Móra la Nova. TV3 ha emès el següent vídeo al Telenotícies d'avui:




Foto: El Temps a Caro

+El tema a El Punt:
-Més d'un miler d'alumnes es queden sense anar a classe a causa de les nevades

9 comentaris:

  1. Càmeres web n'hi han poquissimes a les nostres comarques.
    Han de ser particulars, centres d'ensenyament i tv3 qui ens salven del desert ebrenc online.
    Les càmeres web online, a part d'econòmiques, ens possibiliten una apreciació de la realitat al moment.
    Qui no pot pensar que, amb els paratges tan bells com tenim, aquestes visions en directe poden ajudar a la coneixença del territori i a el progrés un turisme de qualitat.
    Orientat a l'objecte, com és diu informàticament.
    Bon fred!

    ResponElimina
  2. Gustau,la camera "Mirant Tortosa desde el Roser" funciona,o sols es un projecte?

    ResponElimina
  3. Hola, Pee
    jo l'he arribat a veure funcionar, en algun moment, però veig que avui està inoperativa. A la següent adreça tens una visió nocturna:

    http://images.webcams.travel/webcam/1210929098.jpg

    ResponElimina
  4. L'he vista funcionar, però avui, com diu el Gustau, sembla estar inoperativa.

    ResponElimina
  5. Com a bon coneixedor del sistema informàtic de la webcam de Caro i la del Roser, dir-vos que l'enllaç wifi entre Caro i l'IES de l'Ebre, presenta unes dificultats tècniques notables. El problema ve que quan la connexió cau, "arrosega" també l'enllaç de la webcam del Roser. Passa el mateix amb l'estació meteorològica que hi ha instal·lada a Caro, dificilment, vistes les condicions meteorològiques, aguante l'ordinador més d'un parell de setmanes sense "caure".
    De tant en tant, es va a reiniciar l'ordinador i mirar de que aquests problemes no passin.

    Un apunt al comentari de locelio. Et puc ben assegurar que les webcams no son precisament barates. Les 2 de Caro i la del Roser, estàn entre uns 300-400 euros. Penseu que no son les típiques webcams en que molts de nosaltres fem la xerradeta pel messenger amb els nostres amics, són càmares sofisticades i d'alta qualitat.

    Jo mateix estic buscant financiació per instal·larne una a la meva estació (www.meteotortosa.cat), però a hores d'ara i pel que jo busco, una càmara IP amb moviment PTZ i d'una qualitat d'imatge acceptable, pot rondar entre els 2000 i 2500 €, si volem una mica més de qualitat, els preus ja es disparen.

    ResponElimina
  6. Moltes gracies per l'informacio

    ResponElimina
  7. Aprofito per felicitar a Meteo Tortosa per les darreres incorporacions a la seva web, suposo que com conseqüència de l’adquisició de nous equips.

    ResponElimina
  8. Gràcies Mc Calan per la teva felicitació.

    ResponElimina
  9. Jo també et felicito Lluis!
    Aviam si et copien pel territori.
    Evidentment no em referia a particulars mileuristes, però, 300/400 eurets per un centre públic, o privat, relativament important, no és res de l'altre mon.
    Imagina també que el teu sofisticat aparell(s) meteorològic inclogués, igual que el servidor de dades, el d'imatges. Només caldria encufar la càmera. Tot arribarà, sinó està aquí

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta