16 de desembre del 2009

La televisió per internet Teveon farà el salt a la TDT aprofitant la freqüència de Canal Català Ebre


La cadena espera començar les emissions digitals en proves el 12 de gener, dia de l'apagada analògica.

La televisió per internet Teveon ha arribat a un acord amb l'empresa propietària de Canal Català Ebre per poder emetre la seua programació a través de la televisió digital terrestre (TDT). L'arribada de Teveon a la TDT posa una mica de llum en l'incert panorama del sector a l'Ebre.

Quan falta menys d'un mes per a l'apagada analògica, la televisió per internet Teveon ha assolit un acord per emetre 24 hores de programació a través de la freqüència de TDT que va obtenir Canal Català Ebre. El gerent de l'empresa editora Doble Columna, Albert Roda, va confirmar ahir que l'acord és total, i que Teveon voldria començar les emissions en proves a la TDT a partir del 12 de gener, que és la data de l'apagada analògica a la demarcació de Tarragona. Teveon va nàixer ara fa dos anys, amb la vocació d'informar per a les Terres de l'Ebre i el Baix Maestrat. Per tant, ja s'havia tancat el concurs de llicències de la TDT local, i Teveon no va poder accedir al repartiment de freqüències. Canal Català Ebre és l'antic Canal 21, un dels quatre concessionaris que van aconseguir la llicència per poder emetre a través de la TDT. Els altres concessionaris de la TDT local a les Terres de l'Ebre són Canal TE; l'empresa editora del setmanari La Veu de l'Ebre, i Ebre TV, el canal públic que hauria d'impulsar un consorci d'ajuntaments. Els quatre operadors, que emetran conjuntament pel múltiplex 34, hauran de compartir els costos per transportar el senyal. Per això, avui mateix els quatre operadors tenen una reunió clau a Barcelona. De fet, tant els problemes polítics i econòmics del canal públic com la delicada situació empresarial de Canal Català Ebre eren, fins ara, els dos obstacles principals que havia de superar la TDT local del territori per posar-se en marxa.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 16-12-2009 Pàgina 10

11 comentaris:

  1. M’agrada que facis referència als problemes politics ; encara que els econòmics son sabuts de tothom. A pesar de tot aquí hi ha algú que vol anar per lliure, a pesar dels problemes econòmics i politics ..D’això se’n diu seguretat!! Perquè ?

    ResponElimina
  2. A quins problemes polítics us referiu?

    ResponElimina
  3. Preguem per a que amb tot aquest moviment Tortosa Televisió desaparegui.

    ResponElimina
  4. Esperem que tothom faci pinya per tenir una televisió a les Terres de l'Ebre de qualitat. Potser anar per lliure en temps de crisi no és un bon camí, la unió fa la força!!!

    Salut !!!

    ResponElimina
  5. Si Tortosa Televisio desapareix per quin canal fara propaganda Ferran Fem-ho-Bel?

    ResponElimina
  6. Si entra TeVeOn a la TDT je tenim "TeleSabaté!

    ResponElimina
  7. Tortosa Televisió no pot desapareixer, es pur videoart! Es una forma tan personal de fer televisió que ha trascendit els parametres de qualitat i formalismes d'un format decadent.

    ResponElimina
  8. "El futuro pertenece a quienes creen en la belleza de sus sueños."Eleanor Roosevelt

    ResponElimina
  9. Als de la veu de l'ebre els hi pica i molt, que teveon hagi arribat a un acord per a emetre en tdt, (mireu la pàgina 3). Potser tenen por de que no puguin tenir per a els tot els pastís? Aquesta ràbia no continguda els porta a cap lloc? Per a mi, la veu de l'ebre ha perdut tota la credibilitat, sel's veu lo plumero al utilitzar el setmanari al seu propi interés i no al interés de la informació periodística

    ResponElimina
  10. Aqui a Tortosa, no es fa periodisme, simplement, uns van paguen una noticia i altres la publiquem.

    Aixi ens va!!!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta