16 de desembre del 2009

La Xarxa Projecte Rius es marca l'objectiu de col·laborar més amb les entitats proteccionistes de l'Ebre


Les entitats proteccionistes que formen part de la Xarxa Projecte Rius s'han reunit aquest dilluns i dimarts a Deltebre, en el marc de la seua trobada anual. El Projecte Rius és una iniciativa d'educació ambiental, voluntariat ambiental i participació ciutadana, per fomentar la conservació i millora dels rius. La xarxa està formada per l'associació Hàbitats de Catalunya; el Centre d'Investigació del Medi Ambient (CIMA) de Cantàbria; l'entitat Adega de Galícia; la Fundació Limne, de la demarcació hidrogràfica del Xúquer; Territorios Vivos de Madrid; Ciudad de la Energía d'El Bierzo, i Aspea, de Portugal. La reunió tenia l'objectiu de millorar la coordinació en l'organització d'activitats comunes, intercanviar les experiències amb voluntaris i vincular els diferents projectes per protegir millorar l'estat de conservació dels rius. En aquest sentit, els responsables de la Xarxa Projecte Rius van fer una presentació a la Casa de l'Aigua de Tortosa i van destacar la necessitat de fomentar la participació directa dels ciutadans en la neteja, protecció i millora de l'estat mediambiental dels rius. «A l'Ebre encara no hem fet cap projecte de custòdia, però la nostra intenció és treballar en xarxa amb les diferents entitats que ja fan coses pel bon funcionament dels espais fluvials i també en contra d'agressions molt fortes», va dir Roger Gili, de l'associació Hàbitats de Catalunya. Gili també va remarcar que un riu sense cabal mínim estaria «condemnat a desaparèixer».

Els rius, a debat

Precisament, l'estat ecològic del tram final de l'Ebre és un dels temes de debat de la jornada divulgativa que tindrà lloc aquest divendres, a partir de les sis de la tarda, a la Casa de l'Aigua. Durant la jornada també es donaran a conèixer els resultats i les conclusions del projecte que han redactat els investigadors de l'IRTA. També divendres té lloc la jornada Els paisatges fluvials, al campus de la URV a les Terres de l'Ebre, des de les deu del matí fins a les sis de la tarda. A banda, aquest dijous, a partir de les set del vespre i també a la Casa de l'Aigua, l'investigador Nuno Caiola, de la Unitat d'Ecosistemes Aquàtics de l'IRTA a Sant Carles de la Ràpita, pronunciarà una conferència sobre la pesca a les llacunes i badies del delta, així com sobre l'explotació sostenible dels recursos.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 16-12-2009 Pàgina 10

2 comentaris:

  1. Fa certa olor a subvenció.... No m'agrada!

    ResponElimina
  2. Pos xeic, contra gustos.
    Només es tracta de passejar per la vora del riu, lo tros que tu tries, treure merda i adonar-se de com estan les coses.
    Tots els rius comencen a tenir xarxes de custodia i voluntaris implicats.
    Pot ser l'olor que no t'agrada ve del riu.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta