8 de gener del 2010

L'Ajuntament sabia des del 2008 que Tortosa Televisió no pagava impostos locals


L'Ajuntament de Tortosa va rebre el 22 de juliol del 2008 un requeriment de BASE, l'organisme autònom d'ingressos locals de la Diputació de Tarragona, en què li comunicava el deute de l'administrador únic de Trans-Iberus SL, l'empresa que gestiona la cadena local Tortosa Televisió (TTV). En concret, els deutes contrets per Trans-Iberus amb la hisenda local, per l'impagament de tributs municipals, ascendien en aquell moment a 3.212,50 euros. El requeriment de BASE, que declarava embargats els crèdits que pogués tenir l'empresa deutora, es complementa amb un altre imprès al qual també ha tingut accés El Punt: un document intern de l'organisme autònom de la Diputació, datat el 2004, en què es detallen els deutes amb la hisenda local contrets per l'empresa de TTV des del 1997 al 2001.

La setmana passada, el grup del PSC va denunciar públicament que l'empresa de TTV està donada de baixa del registre mercantil des del 2008, i que no havia presentat els comptes a Hisenda des del 1998. Segons els socialistes, és una empresa «inexistent i, per tant, és impossible que puga contractar». Així, van reclamar a l'alcalde, Ferran Bel, que aclarís les possibles «irregularitats» en la contractació de serveis, ja que durant el 2008 l'Ajuntament tortosí va pagar a Trans-Iberus SL factures per valor de 22.000 euros, i també més de 18.000 euros durant el 2009. Bel va replicar que havia demanat a l'empresa que li comuniqués la seua situació legal i va dir que l'Ajuntament té un sistema simplificat per als contractes petits, en què no reclama aquest tipus de certificacions a tots els proveïdors. Però el mateix Ajuntament tenia des del 2008 el requeriment de BASE i, per tant, podia saber quina era la situació de l'empresa de TTV.

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 08-01-2010 Pàgina 9

14 comentaris:

  1. Una mostra mes de com funciona la política.. Però independentment del frau a hisenda que pugui haver o no per part de TTV (en això no hi entro) , es curiós que ara s’aixequi la pols quan s’acaben de posar en marxa les televisions locals en TDT, i no abans.
    Qui serà el nou operador de televisió oficial ?

    ResponElimina
  2. "No hay ley sin agujero para quien sabe encontrarlo."Proverbio Alemán.
    Y el Sr. Dídac Barberà se n'ha aprofitat, i el Sr. Bel ha pagat amb el diners de tots per fer-se propaganda.

    ResponElimina
  3. I Mc Calan atribueix les presumptes irregularitats a " la politica " no a uns polítics concrets, que guai, no?

    ResponElimina
  4. Penso que no s’ha de perdre el nord de la qüestió.

    Ferran Bel ha pagat en diners públics, te tots els tortosins i tortosines, a una empresa que no existeix amb la finalitat de treure’n un profit particular.

    Ferran Bel, era conscient, i és conscient de la situació de l’empresa. I per tal de saber el seu punt d’implicació en el malbaratament dels fons públics (per si algú encara te dubtes), hauríem de saber quan va entrar la primera factura d’aquesta empresa essent ja ell alcalde, i potser començaríem a tenir clar si esta mentint des de el primer dia i no mereix continuar sent alcalde de Tortosa.

    La gravetat del problema és que sabent de les irregularitats de l’empresa, i amb l’única finalitat d’aprofitar-se’n per a fer-se autobombo i propaganda, ha malgastat els diners dels tortosins i de les tortosines.

    Avui a la en declaracions a la cadena Ser ha reconegut, que ell ho sabia, i a pesar d’això va continuar malgastant els diners nostres.
    Ferran Bel, menteix als periodistes en roda de premsa, enganya a la gent de Tortosa i malversa el fons públics.

    Els tortosins i tortosines hauríem de començar a pensar si realment ens mereixen aquest alcalde.

    ResponElimina
  5. Parlant de l'entrevista a Radio Ebre, he quedat distret escoltant la quantitat de referencies que ha fet a l'exalcalde i actual opositor, Joan Sabate. Fins i tot quan Silvia Tejedor li ha preguntat per si es tornara a presentar com a cap de llista, ha fet referencia a ell. Francament, no es lògica aquesta obsessiva fixació, per inútil i innecessària. Poc convençut deu estar de la seu gestió quan, passant el Pisuerga per Valladolid, o no, Sabate sempre surt al rogle. Per al mal, clar.

    ResponElimina
  6. Cucafera; les irregularitats seran o no seran ( jo no puc afirmar-ho). El que critico es l’oportunisme de determinats politics per treure-les a la llum.

    ResponElimina
  7. Xo una persona pot facturar fins a 30 mil €, no?, i tmb pot ser autònom i ja està, no??. Faltaría vore com està la situació realment avans d'akuxillar.

    I si voleu parlem de com se gasten els diners públic molts polítics per fer-se propaganda, informes i coses d'estes.

    Ara resulta k la tele es ilegal, i avans no??. Però ara molesta ui ui ui. Trankils, l'apagada ja està akí!.

    ResponElimina
  8. Aquest senyor te molta barra.
    Si ell diu que sabia que aquesta empresa no tenia els numeros clars encara es més fort tot plegat, per altra part, estan tots els empresaris honestos que religosament pagen els seus impostos, com te que ser,que no cobren de l'Ajuntament des de fa més de 18 mesos, a hores d'ara deuent tallar claus.
    Fa temps que dic que aquesta tropa no donent la talla per governar la ciutat i amb aquests affers només ens donen arguments als que fa temps que ho denunciem.
    Jo no se tipificar el delicte que ha comés l'Ajuntament peró crec que es un delicte contractar algun servei amb una empresa que no compleix des de fa tant temps amb les seves obligacions tributaries i d'altres com ara s'ens informa tot plegat per que la justicia actui d'ofici, ja que tots voldriem rebre diners publics i despres fer-nos el longi a l'hora de pagar, quina vergonya.
    I per altra part, un mal exemple per tots mlts poden pensa si l'Ajuntament no mira res, doncs jo menys i vinga que la bola entre tots la fem grossa, i el pais???? DONCS "A LA MIERDA".

    ResponElimina
  9. ......Pagant informes o subvencionant plataformes ( salvem lo canalet )per a que els puguin pagar elles, d'això també en podem parlar, ara be, el que ara toca és TTV.
    També vull dir que jo no tindria tant clar que si algú paga per uns serveis prestats, siguen criticables o no per la oposició, a una empresa amb situació d'alegalitat ( que tota Tortosa coneixia )per la seva activitat, deu ser una cosa, i l'altra és si està en situació irregular respecte a les seves obligacions fiscals, registre mercantil etc, sobre la qual cosa caldria saber si el contractant te la obligació d'assegurar-se de la situació legal de l'empresa que contracta o la cosa s'acaba assentant la corresponent factura amb la seva adreça, NIF i nom, ja sigui persona física, jurídica o autònom.
    M'agradaria que algú ens pogués il·luminar.
    Això no vol dir, però, que no hagi existit una connivència, si es vol política, entre la tele amb el seu partidisme i, si més no, l'Alcalde. Evidentment no em serveix que es digui que un mitja privat pot ser tant partidista com vulgui, en este cas, de fet, en la mesura que rebia diners públics estarien obligats a dispensar un tracte mes equànime a tots els grups municipals. De la publicitat que feia no crec que n'hi tinguessin ni per a DVDs; que no tenien per a corrector ortogràfic, ja ho se.

    ResponElimina
  10. En tot cas jo em preguntaria si les televisions locals que ara emetran en TDT han rebut diners públics o no ?

    ResponElimina
  11. I jo assegurava que rebent diners públics de forma directa ( subvencions ) o indirecta ( publicitat, per cobrir esdeveniments, festes, plens etc. ) no es pot ser tant, tant partidista i tendenciós.

    ResponElimina
  12. Llavors seu i observa...

    ResponElimina
  13. Es possible, perquè no?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta