15 de gener del 2010

Un curtmetratge filmat a Corbera d'Ebre, nominat als Gaudí


Chat Noir, un curtmetratge filmat a Corbera d'Ebre i dirigit per Daniel Fibla Amselem, un cineasta de Benicarló, ha resultat nominat aquesta setmana als premis Gaudí, que atorga l’Acadèmia de Cinema Català. El proper 1 de febrer se sabrà si aquest projecte, basat en  l'obra Un dels desapareguts, de l'escriptor nord-damericà Ambrose Bierce, s'endú el Gaudí en la categoria de millor pel·lícula curta. El director benicarlando va aprofitar una masia del terme de Peníscola, el Poble Vell de Corbera d'Ebre, i part de l'equip de la pel·lícula El orfanato, per recrear un ambient de 1916 a la Batalla de Verdun, en què van morir prop d’un milió de soldats alamenys i francesos durant la primera Guerra Mundial. Tot seguit, podeu veure un reportatge sobre el rodatge, amb imatges de Chat Noir i una entrevista a Fibla Amselem...



La pel·lícula està protagonitzada pels actors Eduard Buch i Bruto Pomeroy. La producció va a càrrec de Gabywan Productions de Madrid i Polar Star Films, de Barcelona. Fibla Amselem, que també ha dirigit pel·licules com Operación Gónada, és el responsable del guió adaptat, ja que en realitat el relat de Bierce transcorre durant la Guerra de Seccessió nord-americana. La directora de fotografia és Bet Rouric, mentre que la música és original de Victor Reyes. Per al rodatge es va requerir un equip tècnic de Benicarló, del que van formar part Román Miquel, Adolfo Aguilá, Nuria Isern, Darío Celma, Rubén Cervera, Georgina Igual i Josi Ganzenmüller. A més, va ser la primera col·laboració cinematogràfica de l’escola de teatre l’Escenari, que després va tenir continuïtat amb Play it, Sam o la sèrie de televisió Líneas.

Foto: 3x4info

+Llistat de nominats als II Premis Gaudí de Cinema

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta