6 de febrer del 2010

El cap de la policia de Deltebre acusat de violació evita la jutgessa

El cap de la policia local de Deltebre, que ha estat denunciat per mitja dotzena de veïnes per una sèrie de suposats delictes contra la llibertat sexual, va evitar ahir haver de declarar davant de la titular del jutjat número tres de Tortosa. El sotsinspector Francesc Edo, suspès per l'Ajuntament fa sis mesos i mig, va ajornar la seua declaració al·legant una indisposició per malaltia, amb el corresponent certificat mèdic. Edo estava citat a dos quarts d'onze del matí als jutjats de Tortosa per respondre de les denúncies per violació i altres presumptes delictes contra la llibertat sexual que li atribueixen diverses veïnes, però no s'hi va presentar. La nova citació a Edo podria ser la setmana que ve.

La denúncia d'una veïna que, a més, és treballadora municipal, va fer que la mateixa policia local iniciés una investigació interna que va culminar amb la suspensió de sou i feina d'Edo. De fet, segons va avançar ACN, les diligències policials van acabar recopilant entre sis i vuit denúncies per suposats delictes contra la llibertat sexual. En vista de la gravetat dels fets, l'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, va decidir traslladar el resultat de les investigacions i de les denúncies a la fiscalia, així com suspendre de funcions i feina el comandament policial. Finalment, va ser la fiscalia qui durant el desembre del 2009 va acabar presentant la denúncia formal contra Edo. Les acusacions al cap de la policia local de Deltebre fan referència a presumptes delictes contra la llibertat sexual: violació i agressió sexual, abusos sexuals, assetjament sexual, i abús d'autoritat en l'exercici de les seues funcions com a policia. Tot i que algunes de les denúncies són per fets que haurien tingut lloc fa més de cinc anys –hi ha casos des de la primera meitat dels anys noranta fins l'any passat– i podrien haver prescrit, el fet que l'acusació de violació tingués menys de deu anys podria acabar arrossegant altres casos relacionats.

En les denúncies consta que el sotsinspector hauria pogut abusar presumptament de les víctimes després de presentar-se al seu domicili particular per comunicar-los oficialment citacions judicials. En una altra denúncia, està acusat d'haver mostrat els genitals a una dona per forçar-la a tenir relacions sexuals. En tots aquests casos, el sotsinspector hauria abusat de la seua condició de policia per doblegar la voluntat de les víctimes. La declaració del cap policial serà un dels últims passos abans de tancar les diligències prèvies judicials del cas, després que la jutgessa haja pres declaració a les denunciants. Un cop recopilades les proves i les declaracions, la titular del jutjat número tres de Tortosa haurà de decidir si obre judici o arxiva el cas.

Publicat a El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta