2 de febrer del 2010

La Delegació del Govern brinda amb cava per la vegueria de l'Ebre

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó, ha brindat aquesta tarda amb cava per la vegueria de l'Ebre amb els directors dels serveis territorials de la Generalitat. Salvadó ha titllat "d’històric" el dia d'avui, ja que suposa, "després de 300 anys, trencar amb aquella Catalunya que es construïa sobre quatre motors, des de quatre pols, en què s’arraconava a les Terres de l’Ebre i que ens condemnava a ser perifèria política i administrativa". Segons el delegat, amb la vegueria de l’Ebre es construeix "un model de país més equilibrat, un país multipolar, un país en què les Terres de l’Ebre passem a ser protagonistes del nostre futur i a ser agents de la construcció de la nostra nació". Però tot i la satisfacció d’haver complert amb la promesa electoral d’aconseguir aquesta nova divisió territorial, Salvadó també ha remarcat que ara "cal continuar treballant i la feina a fer és molta". Així, ara l'avantprojecte ha de ser aprovat pel Parlament de Catalunya, on entrarà per via d’urgència, i paral·lelament també s’ha de treballar amb el govern espanyol perquè faci una modificació de la llei orgànica del règim electoral general (LOREG). L'objectiu és que el 2011, un cop celebrades les eleccions municipals es puga constituir la vegueria de les Terres de l’Ebre.

Foto: Generalitat de Catalunya

18 comentaris:

  1. El senyor Delegat es va avançar i volia fer-nos un regal de Reis , i no va poder ser...Ara això no mes es un projecte de Llei, i el senyor Delegat també s’avança en celebrar-ho, dons com ell mateix accepta, el govern de l’Estat alguna cosa tindrà a dir, i si la cosa es complica,el senyor Delegat tindrà que retractar-se.
    Senyor Delegat, no digui blat fins que no sigui al sac i ben lligat....

    ResponElimina
  2. Un avantprojecte mai havia donat per tant....

    ResponElimina
  3. Me penso que a alguns s'els atragantaran lo champany i les pastes, no sabeu que el Sr. Delegat és un "iluminat" i ja sap que tant el TC com el Parlament li diran que sí a al seva vegueria. 300 diu, i 300 més d'aguantar a ineptes com ells....

    ResponElimina
  4. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

    ResponElimina
  6. Es que el sistema s’ha procurat un planter que garanteix la pervivència de l’espècie funcionarial, mentre la política i la educació serveix per generar individus acrítics, sense sentit de la competitivitat i que no es facin massa preguntes.

    ResponElimina
  7. No sabia que el delegat fos un il·luminat, pero pots il·luminar-nos tu mateix amb la teua saviesa, aclarint-nos el perquè.

    ResponElimina
  8. Es d’esperar que “Felipe” no contesti a la teva pregunta per prudència. Però en termes generals puc afirmar que molt politics d’esquerra gaudeixen d’un progressisme escleròtic, i que amb aquest pobre bagatge creuen esdevenir una autentica casta.

    ResponElimina
  9. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  10. Una cosa es felicitar-nos ( no se si n'hi ha per a brindar ) per l'aprovació del projecte de llei, l'altra molt diferent és dir que amb "la vegueria de l’Ebre es construeix" (en present). De moment encara s'ha de parlar de futur, no sé si a mig o llarg plaç, però de futur

    ResponElimina
  11. Veig que hi ha persones que prefereixen veure la botella mig buida.

    L'aprovació del projecte per part del Govern, és una fita histórica per a l'Ebre. Quan s'havia avançat tant en la recuperació de poder polític per a l'Ebre?

    Mc Calan, algú es creia que les mobilitzacions ciutadanes contra el PHN l'aturarien? Alguns deien, quina tonteria, això està fet.

    Si el PHN es va aturar, perquè no podem tenir convicció amb el tema de la vegueria?

    El futur es construeix des del present.

    ResponElimina
  12. Pos jo també penso que les coses se cel·lebren quan passen, i no quan diuen que passarà. Si no, perquè no cel·lebren la champions d'anguany del Barça? o la lliga? Un dia destos quedem ho cel·lebrem tots plegats... ah! i a càrrec dels contribuents!

    ResponElimina
  13. Emili; et contestaré amb molt de gust...
    Aquesta nova divisió territorial de Catalunya no deixa de ésser, una llei reguladora del funcionariat de Catalunya i que no aborda en res la economia productiva d’aquest país. Com pots comprendre, amb les circumstàncies actuals d’Expedients de Regulació, d’atur galopant, de deute històric, de reestructuració bancària, i de series advertències del FMI i de la CEE, hi han temes mes importants per abordar.
    No puc parlar d’aquesta reforma amb gaire optimisme, a pesar de la eufòria que han demostrat determinats funcionaris i que els ha portat a brindar amb cava l’aprovació d’un avantprojecte que els afecta directament.
    Per altra part, la intencionalitat d’aquesta nova divisió territorial es la creació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en un major pes específic i que contribuirà mes encara a la opacitat de les decisions i de la inversió centralitzada en detriment de la resta de Catalunya.
    Com ha dit algú; aquesta Llei es un canvi de cromos de les Vegueries per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que es el que realment els interessa.
    No es comparable,com tu fas, un moviment cívic com es la Plataforma en Defensa de l’Ebre amb aquest avantprojecte de llei que ha elaborat el Parlament de Catalunya amb la pretensió de que a Madrid li donin el vist i plau. Aquesta llei no te res de moviment cívic, dons no respon a cap demanda ciutadana. Una ciutadania que esta abatuda per l’atur i sense resposta front una administració trufada de funcionaris que ja constitueixen una casta en aquest país.
    Perquè no s’aborda d’una vegada la reforma de la funció publica ?
    Es evident que no estem d’acord, dons quan parles de la recuperació del poder polític, per mi la prioritat no es aquesta, sinó la recuperació del poder de compra de la gent.
    Estem al final de la legislatura i electoralment es millor fer alguna cosa que no fer res, però la incompetència contrastada d’aquest Govern ens esta portant a una situació que qualificaré amb la paraula de moda : INSOSTENIBLE !

    ResponElimina
  14. A vore que te a dir Madrid de tot això.
    Crec que han dit blat sense estar al sac i ben lligat.

    ResponElimina
  15. Que no els hi passi com aquell mosquit del acudit del “Eugenio” que tot borratxo l’increpava: “vomita lo que te has bebidoooooooooo....”

    ResponElimina
  16. Mc Calan, que no entenguis que un territori que no tingui una institució política pròpia, té desavantatges front altres territoris que sí que en tenen, em sembla greu.

    Et tinc per intel.ligent, i no puc entendre que no comprenguis l'abast de tenir una institució pròpia. Però no veus el que els hi costa deixar la província a la gent de Lleida o de Tarragona? Perquè serà?

    ResponElimina
  17. Emili; t’ho faré mes fàcil......SIGUEM DONS PROVINCIA !

    ResponElimina
  18. Mc Calan! Les vegueries substitueixen les províncies!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta