22 de febrer del 2010

Llums i ombres dels parcs infantils de Tortosa

Tot i que recentment s'han inaugurat un parell de noves zones de jocs infantils a Tortosa -al parc municipal Teodor González, a l'EMD de Jesús i a la plaça Pius XII, en el marc de les obres del carrer Llarg de Sant Vicent-, la realitat és que al municipi hi ha un bon nombre d'instal·lacions infantils que tenen greus problemes de manteniment. Altres, directament s'han quedat obsoletes. La propera zona de jocs infantils que es renovarà serà a la plaça Mestre Monclús, amb motiu de les obres de rehabilitació de l'antic mercat de Ferreries. Però hi ha altres parcs infantils que demanen a crits algun tipus d'intervenció. És el cas de la zona de gronxadors de la urbanització de Quatre Camins (a la imatge i també en la següent fotogaleria), però també del parc infantil de Ferreries Nord (al costat de la plaça Francesc Macià), de la plaça de la Immaculada, a Remolins, i del parc de la Fira. Altres, ja han desaparegut, com els de la plaça Agustí Querol. També es troben en força mal estat els jocs infantils de la plaça del Paiolet, que durant les últimes setmanes han hagut de conviure amb les obres del carrer Bisbe Aznar i amb la instal·lació dels contenidors soterrats.

La falta de manteniment d'aquests parcs infantils està provocant un sentiment de malestar, pel greuge comparatiu, entre els veïns dels barris més allunyats de les noves instal·lacions. Cal tenir en compte que, si d'una banda és lògic que els gronxadors més nous siguen ara els que estan en millors condicions, també és comprensible que els veïns que tenen els parcs infantils més envellits o deteriorats reclamin algun tipus de millora. Sobretot, si fa temps que les esperen i encara no han obtingut cap resposta. Tots els xiquets i xiquetes de Tortosa, al marge del barri o del poble en què viuen, han de tenir la possibilitat de poder jugar al carrer, al parc o a la plaça, amb uns jocs atractius, amb bones condicions i que compleixin totes les mesures de seguretat.

2 comentaris:

  1. Moltes vegades (depèn dels costos) es mes important conservar que inaugurar, i els parcs infantils de la Ciutat n’és un exemple, però aquesta conservació ens correspon a tots, a l’Ajuntament pel seu manteniment i als pares per vigilar-ne un bon us.

    ResponElimina
  2. Chapeau!!
    a veure si amb això els nostres petits s'ho passin d'allò més bé... ara que comença a venir el bon temps.

    Gràcies Gustau ;)))

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta