2 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Comunicat de Maulets arran la vaga de cinemes del dilluns 1 de febrer

El passat dilluns 1 de febrer 74 sales del Principat van fer vaga per protestar contra el projecte de Llei del Cinema, el qual, donat el cas d'aprovar-se, preveu que un 50% del cinema projectat a les pantalles del Principat estiga doblat o subtitulat al català. La vaga, que comptà amb el suport de CCOO i CGT, fou secundada pels cinemes ACEC, CINESA, Balañá, Unión Cine Ciudad i Yelmo.

Des de Maulets, el jovent independentista revolucionari, considerem que la Llei de Cinema, malgrat ser molt insuficient en alguns aspectes i malgrat el fet que d'aplicar-se només es faria a una part del país, la Comunitat Autònoma de Catalunya, és un petit avenç en una qüestió tan important com és la normalització lingüística. És per això que manifestem el nostre rebuig a la convocatòria de vaga, i fem les següents consideracions:

- A dia d'avui, la presència de cinema en la nostra llengua a les sales dels Països Catalans frega la inexistència. Un exemple és el fet que, segons dades de la Plataforma per la Llengua, actualment només un 3% de les pel·lícules projectades al Principat estan doblades o subtitulades al català. El percentatge, prou esfereïdor per ell mateix, ho resulta encara més si el comparem amb llengües que tenen un número de parlants semblant al del català, com són el grec, el txec, l'hongarès o l'eslovè, que sí disposen d'una majoria de pel·lícules doblades o subtitulades a la seva llengua.

- Considerem lamentable l'actitud dels sindicats CCOO i CGT, que demostren amb el seu posicionament una postura espanyolista, estatalista i reaccionària que res té a veure amb la defensa dels treballadors que propugnen. Resulta absolutament incoherent que sindicats que diuen defensar els drets dels treballadors no tinguen en compte el dret d'aquests mateixos treballadors catalans a gaudir del cinema en la seva pròpia llengua. Així mateix, cal reconèixer la postura coherent i honesta de la Intersindical-CSC, qui sí ha mostrat el seu suport a la llengua catalana i al cinema en català.

- Animem, finalment, el jovent català a mostrar el rebuig a la tancada patronal del dia 1 fent boicot a les sales adherides a la vaga, organitzant projeccions alternatives de cinema en català i visionant només pel·lícules doblades o subtitulades al català.

Prou agressions a la llengua!

Maulets, el jovent independentista revolucionari
Països Catalans, 1 de febrer del 20

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta