2 de febrer del 2010

TV3 ja dóna el temps de les capitals de les vegueries situant la capital a Tortosa

Televisió de Catalunya, que avui ha estrenat les emissions dels seus canals en format panoràmic (16:9), també ha mostrat la nova imatge d'El Temps, amb nous grafismes i també amb un canvi substancial en el mapa de símbols. Així, a partir d'avui els pronòstics meteorològics incorporen les temperatures màximes i mínimes previstes a les capitals de les set vegueries en què quedarà dividida Catalunya, així com al municipi de Vielha. Per tant, a més de les temperatures de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, que són les capitals de les vegueries que corresponen amb les províncies estatals, també hi ha les temperatures de Tortosa (Terres de l'Ebre), La Seu d'Urgell i Vielha (Alt Pirineu i Aran) i Manresa (Catalunya Central). El canvi és més que casual, ja que avui mateix està previst que el consell executiu del Govern aprove l'avantprojecte de llei de les vegueries. Un document que, segons hem pogut saber, canviaria el concepte de capitals de vegueria pel de 'seu institucional', amb l'objectiu d'apaivagar la polèmica que les capitalitats han generat en alguns territoris com la Catalunya Central, el Camp de Tarragona o les Terres de l'Ebre.

37 comentaris:

  1. Voleu una medalla ? Los tortosins no necessiten res més ,en sortir al mapa del temps ja en tenen prou : Noticia en primera plana del bloc "Tortosa surt al mapa del temps", ni Ascó, ni crisi econòmica ni res, surtir al mapa ja arregla tots los problemes, així us va.

    Simplement patètic

    ResponElimina
  2. El clima no coneix capitals...Ho trobo un despropòsit, si mes no una xorrada.

    ResponElimina
  3. D'on surts Felipe?
    No saps com funciona un bloc?
    I el que dura una "noticia en primera plana" al del Gustau?
    No se on posaria el patetisme.

    ResponElimina
  4. Pelife tranquil que jo estic amb tu...!

    ResponElimina
  5. X quan he obert el bloc, la notícia estava "empotrada" a la capçalera, no era una simple entrada més, com ho és ara mateix.
    Si me sabut registrar, sé com va un bloc, tranquil.

    ResponElimina
  6. Empotrada a la capçalera? Potser ja saps com funciona un bloc, però saps lo que és una capçalera? El tema només era una destacat de portada al bloc, res més.

    ResponElimina
  7. A tots els mapes climàtics televisius del mon mundial surten les ciutats rellevants, mireu la BBC World per exemple. Es per tenir una referència aproximada del lloc, no cal buscar-li 3 peus al gat. No tothom llegeix el National Geographic !

    ResponElimina
  8. Dons al CNN+ quan passen el temps a traves d’un mapa d’Espanya, surt Amposta i no Tortosa.
    Què mes dona ?

    ResponElimina
  9. Quin complexe d'inferioritat demostres Felipe. I no és cap xorrada Mcalan. Ara resultarà que ens haurem d'amagar de ser tortosins o de fer simples indicacions al respecte.

    ResponElimina
  10. Jordi; per suposat que pot fer les indicacions que consideris oportunes, però voldria dir-te que el meu tortosinisme me’l guardo per coses de mes entitat.

    ResponElimina
  11. Sí que he notat darrerament que tan sols anomenar la capital de Tortosa ja gent que es posa dels nervis.

    ResponElimina
  12. Jordi, jo complexe de que? Serà vosaltres que el teniu, que creeu una noticia expressament per a dir esta "xorrada" com diu McCalan. "sortim al temps" "sortim al temps" ehh. Ironies apart, no us heu d'amagar de ser tortosins, però la prepotència d'alguns ( i no miro a ningú) si que la podeu amagar o llençar. Si la gent es posa dels nervis serà per algo, no serà per ràbia.

    ResponElimina
  13. Felipe; Les primeres paraules de les NORMES D'US de La Marfanta posa:

    "La Marfanta és un bloc personal de caràcter informatiu"

    bloc personal no és igual a Noticies, es una opinió d'una persona. El que ha posat aqui La Marfanta ho has llegit en algú mitjà de comunicació? En algún diari? A la tele potser? No. Segur que no ho has llegit ni vist. Solament a aquest BLOC.

    I dir que "Ni Ascò, ni la crisi ni res," demostra que no has mirat o no vols recordar moltes "noticies" com tu dius de La Marfanta sobre aquest tema. Ho has vist o no Felipe? Si no ho has vist, repassat una mica aquest bloc... potser no cal anar molt enrera,no.

    El que has fet és estar "a la que salta" i rebotar-te. I això és també frustació.

    ResponElimina
  14. Sí claro, lo que tú digues, noticia, opinió lo que sigue, però vatros també salteu a la mes mínima per a fer-vos vore, i refregar-ho per la cara a tothom, això es o no un signe d'impotència, magnificar coses trivials ? Lo de la crisi ho deia perque hi han coses mes importants de les que tractar.

    ResponElimina
  15. La crisi, la crisi...L'eterna excusa. Quan no interessa que un debat tire endavant sempre surt un viu que mos surt en la crisi...

    ResponElimina
  16. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  17. Hi ha gent que es posa nerviosa per qualsevol tonteria, per exemple els que pateixen de transtorn paranoic

    ResponElimina
  18. No sé si es la vista, o és la tele que no em funciona bé, però ja he vist dos vegades avui al temps de Tv3, que surtia Gandesa, juntament amb Tremp i altres ciutats a les temperatures. Han canviat la capital a Gandesa i no han dit res a ningú, o es que algú s'haurà de tragar això d'associar surtir al temps i ser capital?

    Ai, ai estes presses per fer noticies triomfals....

    ResponElimina
  19. Gustau, una mica de bicarbonat que estes coses donen mala digestió

    ResponElimina
  20. Felipe, si la capital fos Gandesa, et molestaria menys que si fos Tortosa?

    ResponElimina
  21. Gustau, et diré la veritat : Si, i fos Móra d'Ebre tampoc em molestaria.

    ResponElimina
  22. Que vols Felipe? Que demanessim perdó per ser tortosins? Qué vol la gent com tu? Que Tortosa desaparegui? En fi... trist.

    ResponElimina
  23. No vull que desaparegueu, lo que vull es que deixesseu de fer lo fatxenda i de magnificar qualsevol xuminada, només perquè ha passat a Tortosa. Si cada poble i ciutat hagues de fer un pregó cada vegada que surt a la tele

    Per cert a migdia ha surtit Falset, ja ni surt la vegueria, el "cinquè motor".

    ResponElimina
  24. Tortosinitis aguda. Recordo quan mon pare em contava que, de jove, baixaven a Amposta i moltes vegades acabaven a hosties (parlant clar). Jo que pensava que era cosa del passat ...

    ResponElimina
  25. Per algo serà, Lluis, no serà per capritx.

    ResponElimina
  26. Felipe, te n'acabaràs donant compte que estas posant la banya en una cosa tant nímia perquè no tens res mes substanciós que argumentar?
    Te n'adonaràs que, encara que no sigui motiu de portada de La Vanguardia si que te un cert interes, i més en un bloc "personal de caràcter informatiu", que al temps surtin com a LLOCS ( no cal que ens barallem pel nom ) de referencia, unes determinades ciutats?.
    Te n'adonaràs que a part d'aquestos llocs de referencia, com és lògic, surt la informació de determinats ciutats o pobles per raó de la seva dada significativa ( temperatura màxima o mínima, precipitacions, vent etc. -Gandesa, Tremp, Falset- ) No et preocupis que fins i tot Amposta quan toque també sortira. Ara, de moment com a a LLOC significatiu a més de les quatre capitals de província, ha de sortir Tortosa.

    Si, te n'adonaràs, però insistiràs, i a l'hora ens diràs fatxendes.

    ResponElimina
  27. Sí, Ximo, tens raó, els tortosins no teniu res més que treure a les noticies que aquesta cosa tan simple. Et recomano que no fiques mes la pota a l'asunto, la meva burla ve perque s'ha venut aquesta entrada de bloc com una victòria de Tortosa a la vegueria, i resulta que cada dia surt un poble "de referència", no només Tortosa, i ja us pensaveu que ereu la capital, innocents.... Tranquil ja veig que et costa entendre les coses però tranquil, si un dia surt Paüls al temps també ho celebraré, amb cava i tot potser.

    Mentrestant seguiu amb les vostres ànsies de grandesa...

    ResponElimina
  28. Però quins ànsies de grandesa ni que òsties?
    No pares de despreciar a Tortosa i som nosaltres els que tenim ànsies de grandesa? No serà que tens un immens, gran, enorme complex d'inferioritat o d'odi? Ja t'ho deia jo a l'inici.

    Magnificar qualsevol xuminada...Qué vols que et digui. A mi m'agrada veure Tortosa a qualsevol lloc. No t'agrada veure el teu poble a tu? Doncs ja està. Ni fatxenda ni res home. Solament l'alegria de veure la nostra ciutat al temps. Mira si ens acontentem en poc. Mira si som humils.
    I per cert, una part de nosaltres ens hem identificat com a Tortosins. Som els que defensem a Tortosa. D'on ets tu? (sense ànim d'ofendre, eh?)

    ResponElimina
  29. Quina putada, Felipe, malgrat el teu "tonillo" despectiu, t'he de dir una cosa: tens raó. M'he muntat tota una tesi doctoral sobre la informació del temps i ara resulta que he anat a veure aquesta informació d'altres dies i efectivament, no és exactament el que jo pensava i sembla ser que el que si que surten sempre com a ciutats de referencia son únicament les quatre capitals de província i les altres agrupades més avall canvien diàriament en funció del que interessa destacar.
    Quina putada, ja no som capital.
    Ara, en el meu descàrrec he de dir que m'he deixa't emportar per la informació de La Marfanta i la foto que la il·lustra, on apareixien Tortosa, La Seu, Vielha i Manresa. Per cert, Gustau, també ho he de dir, ha fet qual director de Sálvame o La Noria: deixar fer i " todo por la audiencia", mentre Kiko i Lídia es barallaven ( que jo m'ho trago tot )

    ResponElimina
  30. Ximo, la comparació amb 'Sálvame' m'ha arribat al cor. Tens raó, jo també m'he fixat. Amb el pas dels dies han anat canviant la política de mostrar les temperatures de les diferents ciutats. Però durant tot el primer dia només mostraven les capitals o seus institucionals de les vegueries, us ho puc assegurar. Suposo que hi ha hagut gent indignada, del tipus Felipe, que s'ha degut queixar a TV3 perquè també volien sortir a El Temps. La veritat és que no esperava que un post escrit amb una certa ironia agafés aquesta revolada i que el debat s'escalfés tant. Però m'ho he passat molt bé. Gràcies a tots per participar i per haver guardat les formes i no haver arribat a les mans.

    ResponElimina
  31. Tranquils senyors, no s'ofenguen, no ho deia en cap ànim de despreci i/o odi, l'únic es que amb el tema del tortosinisme estan una mica alterats!

    Gustau, veuras que durant tot el dia, surt la mateixa ciutat, no la canvien per la nit, ara bé d'aquí a que tu deduixques que perque surten el primer dia ja són seus de vegueria/capitals ja entra al món de l'imaginació.

    Jordi : Una pista, busca en comentaris anteriors i podràs saber d'on sóc. Lo de fatxendes ho deia perque com ha dit Gustau, vau sortir el primer dia al temps i ja vau associar-ho que ereu capital. Ho entens?

    ResponElimina
  32. Felipe, que Tortosa és capital de la vegueria no és producte de la imaginació de ningú, sinó de l'avantprojecte de llei que preveu la Generalitat. Si no fos així, l'alcalde d'Amposta no estaria tan emprenyat com està.

    ResponElimina
  33. Vols dir que Felipe, Jesus i Joanet, tots tres sou de Mora?

    ResponElimina
  34. I pensar que si surt Tortosa al temps de TV3 és per la meva estació? Perquè no sé si ho sabeu, Tortosa no té estació oficial del SMC (Servei Meteorològic de Catalunya).
    Fa poc vaig estar parlant amb el SMC i si l'ajuntament (o algún particular) em deixa 10 m2 de terreny, ells suministren tots els elements per a formar part d'aquesta xarxa...però vist com està l'ajuntament, busco alguna alma caritativa que tingui un tros de jardinet per a deixar

    ResponElimina
  35. Bé... és igual d'on siguis Felipe. Trovo que hagués estat un detall dir-ho tu mateix i no fer-ho buscar.

    ResponElimina
  36. Ho sento Meteo, però crec que si surt Tortosa al temps és per l'observatori de l'Ebre que no està precisament a Tortosa, sinò a Roquetes.

    Per cert la capital ja no ha surtit més, surt més Falset i Móra d'Ebre.

    ResponElimina
  37. una altra que no en sabíem, al temps nomes surten els llocs on hi ha observatori, per això surt Mora i Falset.
    Mama moccccccccccccccccccccc!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta