19 de febrer del 2010

[Nota de premsa] El president expressa el seu "compromís personal" als bombers i els demana que tinguin la moral alta

Reafirma el desig que “el procediment judicial en marxa esclareixi la veritat dels fets que es van esdevenir a l’incendi d’Horta”

Censura la conducta “d’aquells qui amb l’excusa de voler conèixer la veritat, persegueixen altres objectius, i no tenen en compte si causen nous i gratuïts episodis de dolor”

Reitera, a Tortosa, el “suport total i absolut del Govern als nostres bombers i al conjunt de professionals vinculats a la gestió d’emergències”

“Estarem sempre al vostre costat i també al de les forces de seguretat. El meu compromís és personal. Catalunya us necessita més que mai i estarem al vostre costat” ha afirmat el president de la Generalitat, José Montilla, davant del col·lectiu de bombers, en el marc de la inauguració de les noves instal·lacions de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre i del Parc de Bombers de Tortosa. “Volem que tingueu els millors equipaments, però el més important és mantenir la moral alta”, els ha demanat. “Enfrontar-se a les flames o a una emergència només és possible des del coratge, la vocació de servei, la professionalitat i la força moral”, ha afegit. I els ha reiterat també el “suport total i absolut del Govern i del seu president als nostres bombers i al conjunt de professionals vinculats a la gestió de les emergències”.

“Serveixi aquest acte d’avui – ha emfatitzat- per manifestar novament un record emocionat per aquells qui l’any passat i en campanyes anteriors han perdut la vida, treballant al servei del nostre país, en accions d’emergència o tasques d’extinció, bombers o membres d’altres equips professionals”.

El cap del Govern ha reafirmat que “desitgem que el procediment judicial en marxa esclareixi la veritat dels fets que es van esdevenir a l’incendi d’Horta i que va segar la vida de cinc dels nostres millors bombers”. Però, al mateix temps, ha censurat “la conducta d’aquells qui, amb l’excusa de voler conèixer la veritat, persegueixen altres objectius, i no tenen en compte si causen nous i gratuïts episodis de dolor”.

Mereixedors de l’elogi de la societat catalana

El president ha recordat que els professionals que treballen als serveis de prevenció i extinció i als serveis d’emergències “s’han fet mereixedors, amb tota justícia, del reconeixement internacional i de la consideració i elogi unànimes de la societat catalana, que és el més important”. “Una consideració pel seu treball i per la seva entrega, que, en qualsevol circumstancia, ha de ser motiu de satisfacció i d’orgull”, ha reblat.

Més de 53 milions en dos anys

Moments abans, el cap de l’Executiu ha fet balanç de l’acció de Govern en la millora dels serveis d’Emergència a Catalunya. En aquest sentit, el president ha recordat que l’Executiu “ha invertit més de 53 milions d’euros en els darrers dos anys per posar al dia els parcs de bombers, i completar-ne la xarxa per tot el país”. Incrementant els efectius i renovant, en un 90 per cent, els parcs de vehicles i material tècnic per a les tasques de prevenció i extinció d’incendis.

Finalment, el mandatari català ha recordat que actualment hi ha 20 parcs de bombers a Catalunya. “Una xifra – ha afegit- que s’ampliarà amb la propera inauguració de quatre parcs més i la finalització d’altres deu en els propers mesos”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta