9 de febrer del 2010

[Nota de premsa] El Tripartit impedeix que compareguin en la Comissió d’Investigació d’Horta de Sant Joan el responsable dels BRIF i bombers que van declarar descoordinació

Turull afirma que “sorprèn que creguin oportú que comparegui un bomber de França que no va tenir res a veure amb les tasques d’extinció de l’incendi i en canvi es negui la compareixença de gent que va estar en el lloc dels fets”

El Tripartit (PSC, ERC i ICV) ha impedit avui amb els seus vots que compareguin en la Comissió d’Investigació sobre els incendis d’Horta de Sant Joan (Terra Alta) el responsable dels BRIF Daroca i d’alguns bombers que van declarar que hi havia hagut descoordinació i que van intentar rebre ordres del comandament sense rebre resposta.

El Portaveu de CiU en aquesta comissió, Jordi Turull, acompanyat d’Elena Ribera i Xavier Pallarès, ha manifestat avui en el debat i votació de les compareixences que “si l’objectiu d’aquesta comissió és conèixer la veritat, falten algunes compareixences que ens poden donar llum en alguns aspectes no pas menors que ens permetrien una cosa que per a nosaltres és bàsica que és contrastar per saber què va passar i com va passar”.

En aquest sentit, Turull ha explicat que “no s’entén que no es vulgui la compareixença del responsable dels BRIF Aroca que van estar en l’incendi en les hores més crítiques, van ser protagonistes en primera línia en molts moments i que sí que van poder ser evacuats”. “No és procedent que es puguin explicar i que puguem aclarir moltes qüestions? Per nosaltres és una peça molt important per aclarir molts aspectes”, ha exposat.

Igual d’importants que els BRIF, ha detallat el diputat de CiU són les compareixences d’alguns bombers i auxiliars forestals que van declarar davant els mossos d’esquadra sobre la coordinació o descoordinació que es va viure in situ el dia de l’incendi. Per aquest motiu, ha preguntat al Tripartit: “Algú denunciava ahir informacions que es demostraran falses, doncs que millor per aclarir-ho que vingui gent directament implicada o que hagin fet testimoni del mateix. No dels que han vist, sinó dels que van estar en l’extinció en aquells moments. Com ho volen aclarir sinó? Només bàsicament o principalment amb comandaments diferent rang?”.

El Tripartit també ha rebutjat que comparegui el cap de la Unitat Judicial d’investigació encarregat dels fets d’Horta de Sant Joan i que va elaborar els informes dels mossos d’esquadra, els agents rurals que van signar els informes o el responsable de l’informe metereològic de l’incendi d’Horta de Sant Joan, entre d’altres.

“És més important que comparegui un bomber de França?”
En canvi, Jordi Turull ha manifestat que “sorprèn que sí creguin més lògic i oportú portat gent de fora de l’Estat que ni van participar en les tasques d’extinció ni van tenir res a veure i en canvi neguin la compareixença de gent que van estar en el llocs dels fet o van participar en tota l’arquitectura de la prevenció d’incendis”. “Per a vostès és més important que vingui un responsable d’un parc de bombers d’un municipi de França?”, s’ha preguntat. Per altra banda, CiU no ha negat cap proposta de compareixença plantejada per la resta dels grups parlamentaris i ha demanat la mateixa actitud.

1 comentari:

  1. Nomes iniciar aquesta Comissió d’Investigació, ja es van perfilant certes actituds...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta