5 de febrer del 2010

[Nota de premsa] ICV-EUiA presenta mocions a tots els ajuntaments per reafirmar el rebuig a la candidatura del cementiri nuclear a Ascó

ICV-EUiA presentarà mocions a tots els ajuntaments on tenen representació per demanar el rebuig de la candidatura del cementiri nuclear d’Ascó i a la instal·lació del magatzem a Catalunya. En primer lloc, el text de la moció insta a l’Ajuntament de la localitat a revocar l’acord per optar a albergar el cementiri alhora que demana al Govern de l’Estat que supediti la construcció de la infraestructura a posar en marxa un pla de tancament progressiu de les centrals nuclears, i que prengui les mesures necessàries per fer possible un sistema energètic sostenible i que consensuï amb els governs locals i autonòmics la ubicació Magatzem Temporal Centralitzat.

Entre les peticions d’ICV-EUIA als consistoris també demanen fer arribar l’acord de la moció a la presidència i grups polítics amb representació al Congrés dels los Diputats i al Parlament de Catalunya, al Departament d’Economia de la Generalitat de Catalunya, a la Direcció General d’Energia i Mines, al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), i a la Agrupació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC).

De la mateixa manera, la coalició recorda que els municipis veïns i els governs supramunicipals i regionals han mostrat el desacord amb la instal·lació d’aquesta infraestructura al municipi d’Ascó com una part molt important dels veïns d’aquesta localitat i que l’energia nuclear és incompatible amb un model energètic sostenible, ja que no compleix cap de les seves premisses: no és econòmicament eficient, ni socialment justa, ni mediambientalment acceptable.


El Magatzem Temporal Centralitzat de Residus Radioactius d’Alta Activitat emmagatzemarà residus d’alta activitat, més de 7.000 tones de combustible de les diferents centrals nuclears espanyoles i de 1.900 metres cúbics de residus procedents del desmantellament de les plantes ja desconnectades de la xarxa, i que per tant continuaran emetent radioactivitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta