14 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Josep Poblet presideix el 30è aniversari de la constitució de l'EMD dels Muntells

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha presidit aquest diumenge els actes commemoratius dels 30 anys de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) dels Muntells, nucli inclòs al terme municipal de Sant Jaume d’Enveja. El programa que s’ha iniciat amb la inauguració de l’exposició de pintura de Martina Carbó Panadès i Antoni Panadès (neta i avi), ha inclòs una missa solemne i el lliurament de distincions als dos establiments més antics de la població i també al Muntells de l’any, distinció aquesta que recaigué en Josep Maria Paga.

Durant el seu parlament, Josep Poblet ha destacat la contribució dels Muntells a la identitat ebrenca i l’empenta dels seus habitants, al mateix temps que ha recordat el suport constant de la Diputació als municipis i al territori de les Terres de l’Ebre i del Camp de Tarragona. El president de la Diputació assenyalar que “Els Muntells és el resultat d’un esforç col·lectiu” i en aquest sentit recordà que és important que la gent sàpiga d’on ve, per construir el present i treballar pel futur , afirmant “el referent es el nostre poble”.

Josep Poblet finalitzà en la seva intervenció, de cloenda, de l’acte, afirmant que “la Diputació, ha estat, està i estarà sempre al costat d’Els Muntells, de Sant Jaume d’Enveja, i del Montsià. La meva presencia aquí vol afirmar aquesta voluntat.

Per la seva part Francesc Robert Graupera va fer un repàs a tots els fets esdevinguts en el procés de la segregació de Els Muntells -que fou la primera EMD de Catalunya- assenyalant que el camí per aconseguir-la no fou fàcil, però que es va aconseguir van el treball de tots, especialment d’aquells veïns de la població que hi ficaren tota la seva il·lusió, treball, esforç i audàcia. L’impulsor d’aquesta segregació afegir que un com aconseguit l’objectiu “han estat 30 anys de treball per canviar la fisonomia de la població” . Aquest fet ha estat ratificat per l’alcalde de Els muntells qui afegí “fa trenta anys no teníem ni carrers, ni serveis, la llum ens funcionava malament. Hem avançat mol, però encara ens faltes moltes coses per aconseguir.

Als actes de celebració del 30è aniversari de l’EMD ha aplegat nombrosa ciutadania. Hi han estat presents, a més, l’alcalde de l’EMD, J. Salvador Benito; l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell; l’exgovernador civil de Tarragona, Francesc Robert Graupera; el senador Joan M. Roig; l’alcalde de d’Amposta, Manel Ferré, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu i el vicepresident de la Diputació Pere Panisello, a més d’altres representants de l’àmbit local i dels municipis de l’entorn.

L’acte en si, que ha estat conduit pel periodista, Antoni Panades, “alma mater” de Els Muntells i un autèntic enamorat de Les Terres de l’Ebre, ha esdevingut un merescut homenatge a totes aquelles persones que van treballar per aconseguir la segregació dels Muntells i que aquest nucli esdevingués Entitat Municipal Descentralitzada, entre aquestes persones cal esmentar a l’exgovernador Civil de Tarragona, Francesc Rober Graupera i al que fou president de la Junta de Segregació i primer alcalde de la EMD, Josep Sancho. També foren distingides les dues primeres pubilles de la població de fa 30 anys, en el moment de la constitució de la EMD, Pepi Llambrich i Celi Fumado.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta