7 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Protecció Civil inverteix més de mig milió d’euros perquè els ens locals elaborin i revisin els seus plans d’emergències

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat de Catalunya ha subvencionat amb 534.176,26 euros un total de 414 ens locals (municipis i consells comarcals) per l’elaboració, la revisió i la implantació de plans de Protecció Civil, així com l’adquisició de l’equipament que els ha de permetre crear infraestructures bàsiques de Protecció Civil. La Resolució de les subvencions, IRP/3790/2009, de 30 de desembre, es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, el passat 18 de gener de 2010 (DOGC núm. 5547).

Els recursos d’aquestes subvencions provenen d’un impost que grava els elements patrimonials que poden provocar riscos per a la població i que es destina íntegrament a finançar activitats de protecció civil (previsió, prevenció, planificació i implantació de plans). D’aquesta manera, a l’exercici 2009 es va acordar destinar un 27% del total recaptat a la concessió de subvencions adreçades a ens locals per a la creació d’infraestructures bàsiques de protecció civil i per l’elaboració, revisió i implantació de plans de protecció civil.

Així doncs, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat subvenciona 414 ens locals, dels quals 404 són municipis i 10 són consells comarcals. Pel que fa als plans, les subvencions es destinen a l’elaboració de 346 plans de Protecció Civil, dels quals 343 corresponen a plans de Protecció Civil en municipis i 3 són d’assistència i suport dels consells comarcals. També es subvencionarà la implantació de 7 plans de Protecció Civil en 7 municipis i la implantació de 7 plans d’assistència i suport dels consells comarcals.


D’altra banda, aquestes ajudes permetran incorporar en alguns municipis 13 pales llevaneus, 15 grups electrògens i 28 equips de megafonia.

Detall de la destinació de les subvencions segons demarcació:

Importa de la subvenció per demarcacions

Barcelona
53.250 euros

Catalunya Central
80.881 euros

Girona
175.002 euros

Lleida
103.204 euros

Alt Pirineu
36.284 euros

Tarragona
63.180 euros

Terres de l’Ebre
22.375 euros

Total
534.176 euros

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta