4 de febrer del 2010

[Nota de premsa] Puig avisa que el desplegament de la Llei de Vegueries repercutirà negativament a les Terres de l’Ebre

Per ell, l’agenda política que marca el tripartit està absolutament divorciada dels interessos de la gent i sols pretèn una agitació partidista

“No estem a favor de les lleis improvitzades que només serveixen per exitar el territori”. D’aquesta manera el secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig i el diputat de CiU per les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, resumien la posició de la federació nacionalista davant del projecte de llei de vegueries que aquesta setmana ha aprovat el Govern tripartit.

En una roda de premsa que els dos polítics han fet a Tortosa poc abans de l’inici del Consell de Federació de Convergència a les Terres de l’Ebre, Puig i Pallarès han explicat que, aquesta llei està feta sota “interessos partidistes i no de país”.

Felip Puig ha explicat que CiU no pot donar suport a una llei que s’ha fet “sense consens amb el territori, ni amb el Parlament de Catalunya ni amb el Govern de Madrid”. No sols això, “el primer objectiu que hauria de tenir una reestructuració territorial és reduir la despesa burocràtica”, i tal i com es planteja la proposta “incrementa el funcionaris i incrementa la despesa pública en un moment en que el país no s’ho pot permetre”.

Convergència i Unió està a favor d’una llei de vegueries sempre que s’eliminin altres administracions com per exemple les diputacions, cosa que no garantitza el projecte del Govern Montilla. El tripartit, està tramant “unes estructures administratives que responen únicamente al repartiment de poder dels tres partits del Govern” ha afirmat Puig.

I és que, en un moment en que tots els esforços de l’Executiu català haurien d’estar destinats a recuperar l’economia, crear llocs de treball, fer polítiques d’ocupació, i reduir la despesa pública, el govern “aprova la llei de vegueries per interessos d’Esquerra, la llei metropolitana per satisfer els interessos del PSC i es posiciona en contra del magatzem d’Ascó per cobrir els interessos d’ICV”. “L’agenda política que marca el Govern està absolutament divorciada dels interessos de la gent” ha sentenciat Puig.

Però el preu que ha hagut de pagar ERC per tirar endavant aquesta llei acceptant la llei metropolitana, “repercutirà negativament a les vegueries més allunyades de Barcelona com són la del Pirineu i la de Terres de l’Ebre”. Tant Puig com Pallarès han explicat que el desenvolupament de la normativa “pot comportar que les Terres de l’Ebre sigui la vegueria més perjudicada econòmicament ja que es pot quedar amb menys inversions”.

Per Convergència i Unió, les Terres de l’Ebre requereixen una “major descentralització”, i per això quan estava al Govern hi va crear “una delegació del Govern i l’Institut de Desenvolupament de les Terres de l’Ebre”. Hi està d’acord però no a qualsevol preu. I és per això que tant Puig com Pallarès s’han compromès, si arriba CiU al Govern, a impulsar una nova llei de vegueries feta “des de la concòrdia i no des de l’enfrontament i reduint la burocràcia”.

Per la seva part, Pallarès ha explicat que el Consell de Federació que avui celebra la seva reunió anual, servirà per analitzar les “noves incorporacions que el partit ha tingut en el darrer any i marcar les estratègies cara les eleccions del Parlament de Catalunya”.

Finalment, i preguntats per l’expedient obert a l’alcalde d’Ascó, els dos dirigents de Convergència han recordat que en l’Executiu del passat dilluns ja es va obrir l’expedient, es va nomenar Lluís Corominas com a instructor del cas, i ara té sis mesos per escoltar els arguments de l’alcalde així com d’altres alcaldes de les Terres de l’Ebre contaris a la instal·lació d’un magatzem nuclear.

1 comentari:

  1. No Sr. Puig, no, això de "l’Institut de Desenvolupament de les Terres de l’Ebre" ho diuen ara, abans deien ...de les comarques de l'Ebre". Sembla una xorrada però, com sempre, darrera el nom s'amagaven altres pensaments.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta