9 de febrer del 2010

[Vídeo] Tortosa estrena nova senyalització turística



El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa, Ricard Forés, ha presentat avui les noves senyals direccionals per a vianants que s'han instal·lat a la ciutat amb l'objectiu d'orientar el turista cap als principals punts d'interès de Tortosa. Concretament, s'han senyalitzat cinc espais turistics que són la Catedral de Tortosa, les Avançades de Sant Joan-passeig de les fortificacions, els Jardins del Príncep-Museu d'escultures de Santiago de Santiago, els Reials Col·legis-Centre d'Interpretació del Renaixement i el Call jueu. Forés ha explicat que, iniclalment, s'han instal·lat un total de 10 senyals indicatives que, a més a més, incorporen un plànol amb els principals edificis patrimonials de la ciutat en tres dimensions. 'Avui fem una passa més en la millora de la infraestructura turística de Tortosa amb aquestes senyals direccionals i amb el nou plànol en 3D, que no totes les ciutats turístiques tenen, i que ofereix informació pràctica per al turista sobre rutes, horaris, restaurants, serveis turístics, etc.', ha dit Forés. El plànol que s'imprimirà també en format butxaca i en paper es podrà trobar en breu a les oficines de turisme de la ciutat, a l'Ajuntament però també en comerços i restaurants.

Pel que fa a la nova senyalització, Forés ha dit que no sempre indiquen el camí més curt sinó que configuren una espècie de ruta turística per al turista perquè li sigui més còmode i més fàcil visitar tots els espais d'interès. Concretament, les senyals s'han situat a plaça de l'Angèl i la plaça del Pont, des d'on es desdoblen cap a les Avançades de Sant Joan(C/ Bisbe Aznar, C/ Croera, plaça Sant Jaume i plaça de la Immaculada) i cap als Reials Col·legis (plaça de la Cinta, C/ Santa Anna, C/ Pujada del Castell i plaça dels Estudis). 'Aquesta és una d'aquelles actuacions que són petites però que realment fan que una ciutat ofereixi als turistes els serveis bàsics i necessaris per orientar-se i visitar còmodament una ciutat', ha insistit Forés. El pressupost d'aquesta actuació ha estat al voltant de 13.000 euros.

Segons Forés, amb aquests nous senyals per a vianants, juntament amb el nou plànol, la nova pàgina web i els senyals patrimonials amb informació via mòbil, Tortosa completa uns serveis turístics bàsics per conèixer i visitar la ciutat endreçada i adequadament.

Text: Ajuntament de Tortosa

2 comentaris:

  1. Ja els tenim aquí !!! Aquesta, tal com diu Ricard, és una actuació bàsica per a que el turista no es perdi. M'alegro que per fi, la ciutat ja disposi d'aquest indicadors. Bona feina !!!

    ResponElimina
  2. Trobo a faltar l'indicador de l'Amets !

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta