30 de març del 2010

Salvem lo Canalet recorre contra el traçat de la variant de l'eix de l'Ebre

La plataforma veïnal Salvem lo Canalet va presentar ahir un recurs de reposició contra el traçat de la variant de l'eix de l'Ebre (C-12) que ha aprovat la Generalitat. Un cop desestimades les seues al·legacions al traçat, el col·lectiu argumenta que la resolució del conseller de Política Territorial podria ser «nul·la de ple dret», ja que entra en contradicció amb el que recull el pla d'ordenació urbanística municipal de Tortosa, que havia previst un traçat alternatiu, per la vora del canal Xerta-Sénia. La plataforma també argumenta que, segons la llei de carreteres i tenint en compte que el traçat ha estat rebutjat per l'Ajuntament i per l'EMD de Jesús, l'expedient del projecte hauria d'haver estat elevat al Consell Executiu.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 30-03-2010 Pàgina 8

Foto: Salvem Lo Canalet

3 comentaris:

  1. AIxo de fer-lo pasar per dalt del reguers,millor dir-ho aixi per que mos fesem una idea,es una gran barbaritat,perque algu que va de xerta a amposta o de amposta a benifallet,etc,etc,a de pasar pel reguers?
    Fiquei-vos lo mapa i voreu quina gran volta per ahorar-te lo canalet dels collons,set servells tenien que ser!
    Una altra cosa,com poden dir que sera millor per tortosa,si en lo traçat alternatiu pasaria mes lluny?
    Jo dic que la C-12 pel canalet,ja!!!

    ResponElimina
  2. Home, d'entrada cap "ignorant" hauria de criticar que altres tinguin 7 cervells, però bé. Jo també soc dels que penso que qualsevol variant que vulgui ser practica i efectiva ha de passar lo suficientment prop d'on passava per a ser atractiva per als usuaris i prou lluny per a no coartar futurs creixements de la població/ns que s'intenta descongestionar. Per altra banda, els defensors dels traçat del canal creuen que els que ens movem pel territori, ( que som els que més podem col·lapsar ) ni pel traçat del canalet ni pel de dalt del Reguers, utilitzaríem la variant i per tant no desapareixeria la concentració actual i nomes afectaria en dates puntuals com ara la de la setmana que estem per vehicles en transit de turistes, que aquests si que anirien per on convingues.
    Ara, per dalt del Reguers ho trobo massa lluny, que d'un que baixa de Lleida ja no li va de 8/10 Km. però és cert que per a un que baixa de Xerta o Benifallet i va a Amposta o més avall, aquesta volta seria important i cal pensar que desestimaria.
    El que no he sentit comentar en lloc és que, en el cas aquest, en la mesura que més s'allunyi de l'actual traçat, més ho fa dels nuclis que vol "saltar-se", però no vol dir que beneficii a altres que atansaria la variant ( exceptuant Alfara ) o els Ports, com sí passa en molts casos ( Vilaseca/Reus ) ( Aldea/Campredo/Tortosa ) ( Hospitalet/Vandellos/Montroig ) ( Castello/Borriol/l'Alcora/Cabanes etc )

    ResponElimina
  3. Lo nick"Ignorant"es una llarga historia,pero tambe es una manera de dir lo que som tots,jo lo primer,tingue o no rao.
    Parlant del tema del canalet,"ignoro" la situacio de tots los afectats,pero penso,que si tenen un problema,se'l solucionen ells,pero no lo fiquen al vei del costat.si no expropien a ells expropiaran a uns altres,i estariem en lo mateix problema,pero en diferents persones,i si fos jo me cagaria en la mare que els ha parit.
    Jo no se si es podria fer,pero la millor alternativa seria fer-la subterrania desde padesa fins jesus,pero segurament tambe es una barbaritat,segona millor obsio es lo canalet sense cap dubte.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta