29 d’abril del 2010

Amposta, seu d'un seminari sobre empadronament i immigració

Una cinquantena de responsables polítics i professionals d’ens locals han participat avui a Amposta en el seminari “L’empadronament i la gestió del fet migratori”, que ha organitzat la Secretaria per a la Immigració del Departament d’Acció Social i Ciutadania. La iniciativa s’emmarca en l’oferta formativa anual del Departament, i té per objectiu fomentar la unificació de criteris entre els ajuntaments a l’hora d’empadronar persones immigrades. El director dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, ha inaugurat aquesta jornada que respon a les mesures establertes en el Pacte Nacional per la Immigració.

Al llarg del seminari, els participants han rebut informació actualitzada sobre el marc normatiu que regula els processos d’empadronament de les persones immigrades, així com sobre les situacions que més freqüentment dificulten la seua aplicació. Durant la jornada, s’ha proposat un conjunt de criteris compartits, amb l'objectiu de disminuir les diferències i les pràctiques diverses que genera aquesta gestió, competència dels consistoris segons marca la Llei de Règim Local.

Les intervencions han posat de relleu la importància del padró com a registre administratiu que permet un coneixement de la població real que viu a cada municipi, fet que facilita la planificació dels serveis i les polítiques públiques, així com determinar de forma acurada el finançament necessari per ajuntaments i comunitats autònomes. S’ha parlat també sobre l’obligatorietat d’empadronar les persones que es troben en situació irregular. Al mateix temps, s’ha insistit en els perjudicis que comporta impedir-ho o posar-hi dificultats, en forma de més exclusió social i major vulnerabilitat de les persones que pateixen aquesta irregularitat.

1 comentari:

  1. Per a que tants seminaris?

    El alcalde Ferran Bel té la solució,
    ficar tots els empediments possibles per a no empadronarse i aixi es baixa l'inmigració.

    Si no estan empadronats, no estan.

    Sense comentaris

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta