29 d’abril del 2010

El president de Ports de la Generalitat visita la reforma de l'embarcador d'Amposta

El secretari per a la Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Manel Nadal; acompanyat per l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha visitat avui l’embarcador d'aquesta població, un cop finalitzades les obres de renovació. L’actuació augmenta la funcionalitat de la instal·lació i permet oferir major servei als navegants. D’aquesta manera, amb l’embarcador remodelat es fa un nou impuls a la navegació per l’Ebre. Aquestes obres han suposat una inversió de 124.000 euros. En aquest sentit, l’embarcador d’Amposta és una infraestructura gestionada per Ports de la Generalitat, que dóna suport a les activitats esportives que s’organitzen al curs baix del riu. Les obres de l’embarcador han comportat la substitució del paviment, l’arranjament de les escales d’accés a primera línia de moll, el canvi de les xarxes de serveis, i la col·locació de la nova senyalització horitzontal i vertical.

A banda, també s’ha substituït l’enllumenat públic per assolir una major eficiència energètica. La zona s’ha enjardinat i s’ha dotat d’una xarxa de reg i una xarxa contra incendis. A la instal·lació, també s’hi ha incorporat una àrea de rentat amb aigua dolça per als vaixells que accedeixen al riu. A més, s’ha equipat amb un control d’accessos. Finalment, s’ha creat un nou accés per als vianants, amb l'objectiu de segregar el fluxos d’entrada i sortida a l’oficina de turisme, ubicada en aquesta zona. De fet, cal recordar que l’embarcador d’Amposta dóna servei d’avarada a les embarcacions i servei d’atrac als creuers turístics locals. La instal·lació, connectada amb el passeig de Ribera del municipi, dóna continuïtat al passeig. L'embarcador disposa d’una línia d’atrac de 75 metres de longitud i té un calat de tres metres de profunditat. A més, té un aparcament per a remolcs i vehicles, així com una rampa d’avarada.

Foto: Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta