16 d’abril del 2010

Comunicat de la USOC sobre la situació a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Il·legalitats “Legals” a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Degut al mal ambient creat per l’aplicació del pacte de la borsa de treball per al personal de l’Institut Català de la Salut, signat pels sindicats CCOO, UGT I SATSE; el sindicat USOC, es veu en la necessitat de realitzar aquest comunicat.

En primer lloc hem de ressaltar que aquest pacte, sols és d’aplicació en contractes superiors a tres mesos, amb la qual cosa es dóna a entendre que en la contractació del personal de menys de tres mesos no s’aplicarà cap tipus de criteri, és dir que els responsables, contractaran a qui vulguin.

En segons lloc, als principis generals d’aquest pacte s’especifica que han de quedar garantides entre altres coses: La Transparència, la igualtat d’oportunitats, la imparcialitat, la objectivitat i la promoció interna. Anem a analitzar-ho.

La igualtat d’oportunitats.

Aquest concepte no és pot considerar de forma aïllada, ja que el temps treballat és un dels conceptes del barem, i tal com s’ha ressaltat, per als contractes de menys de tres mesos no es segueix cap criteri. On està la igualtat d’oportunitats?.

La imparcialitat i l’objectivitat

No podem parlar d’imparcialitat i objectivitat quan hi ha una valoració totalment subjectiva, que cada responsable aplica a cada treballador segons el seu criteri, sense aplicar cap tipus de barem. Tothom sap el que significa això. Poden haver responsables que si el treballador no és del seu seguici, el valori molt més baix que a la resta. La imparcialitat i l’objectivitat no existeixen.

La promoció interna.

Els treballadors fixes de plantilla que poden accedir a una categoria superior han d’estar inclosos en aquesta borsa de treball. Anteriorment, i com a deferència als anys treballats, aquests treballadors tenien preferència per ocupar la plaça de promoció interna, mentre que el personal no fix ocupava la plaça que el personal fix deixava vacant. Amb el nou pacte aquests treballadors que vulguin accedir a una plaça superior per promoció interna, es poden jubilar en l’intent.

En quan al perfil, és una altra forma “legal” de contractar a les persones que més els interessi. Si la persona a contractar té una diplomatura d’empresarials, el perfil serà aquest i si la diplomatura és en informàtica, doncs es modifica el perfil i tot arreglat. Si a això afegim que les puntuacions d’aquesta borsa pugen i baixen setmanalment, la major part de vegades sense saber perquè, el desconcert que genera entre el personal és enorme i aquest no pot saber mai quan el contractaran. Com diu la dita “EMBOLICA QUE FA FORT”.

No podem oblidar que estem parlant de la borsa de treball d’una administració pública que s’omple la boca amb expressions com TRANSPARÈNCIA, IMPARCIALITAT, OBJECTIVITAT, IGUALTAT D’OPORTUNITATS i que després no compleix. Tot plegat sembla que s’hagin fet uns criteris de contractació i baremació per fer que les il·legalitats siguin legals.

1 comentari:

  1. Algú em podria indicar algun enllaç on trobar el text integre del pacte del que es parla?. Gracies.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta