26 d’abril del 2010

El "sí" a la independència arrasa a Ulldecona i Alcanar, amb un 91,3% i un 89%

Ulldecona i Alcanar van ser els únics municipis de les Terres de l'Ebre en què ahir els seus veïns estaven cridats a votar en les consultes populars sobre la independència de Catalunya. A Ulldecona, la participació va ser força baixa, del 9'02%, però un 91'3% dels votants ho va fer amb la papereta del «sí», i només un 5'4%, amb la del «no». A banda, arran d'una carta enviada per la Subdelegació del Govern de l'Estat a Tarragona, en què es demanava la retirada de les urnes de la Casa de Cultura que s'utilitzaven per al vot anticipat, l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura (PSC), va ordenar la seua retirada dissabte a la tarda. Segons L'Ebre Decideix, el motiu que va al·legar l´Estat Espanyol és que les urnes són propietat seua, i que no les cedeix per dur a terme les consultes sobre la independència.

Per la seua banda, el regidor d’Esquerra d’Ulldecona, Josep Rodrigo, va votar per la independència a la Casa de Cultura, acompanyat de la diputada del Parlament Marta Cid, del secretari d’Organització de la Federació de l’Ebre d’Esquerra, Lluís Salvadó i del president comarcal del Montsià d’Esquerra, Carles Gonzàlez. Rodrigo va dir que “l’important d’aquesta consulta no és tan la participació, que també, sinó el convertir en un fet normal el dret de poder decidir sobre el nostre futur”. El regidor republicà també va destacar com a significatiu la presència d’una urna on ciutadans del País Valencià podien exercir de manera simbòlica el seu vot.

Per la seua banda, el 17'03% dels veïns d'Alcanar cridats a les urnes van dipositar el seu vot. Un 89% ho va fer a favor de la independència, i un 7'1%, en contra. L'alcalde d'Alcanar, el republicà Alfons Montserrat, va votar al Centre Cívic de la població. En un ambient festiu, Montserrat va destacar la normalitat i la conscienciació que representa aquesta la consulta sobre la independència. “La mobilització ciutadana que ha comportat aquesta consulta sobre la independència i la normalitat i alegria amb la que la ciutadania està participant ens acosta a poder celebrar molt aviat una referèndum nacional per decidir el futur del nostre país”, va dir l'alcalde. Segons Montserrat, que “Alcanar i Ulldecona, dos municipis cruïlla, ubicats al cor dels Països Catalans, hagin celebrat avui la consulta, és una mostra important de la nostra catalanitat i de la voluntat d’avançar junts per assolir la llibertat de la nostra nació”.


Foto: ERC de l'Ebre

16 comentaris:

  1. A Alcanar vam fer sortir al carrer gairebé 1600 persones, en un exercici de normalitat democràtica. Vam superar el boicot polític per part dels partits d'àmbit nacional. Vam substituir l'inexistent capital econòmic per capital humà, i vore gent d'avançada edat podent votar allò que sempre havien volgut fer no té preu. Ahir, vam fer un pas més, cap a l'inevitable fita de l'autodeterminació.

    ResponElimina
  2. Ara mes que mai.
    Espanya es un enemic,esta clar,los ultims dies ho ha demostrat.

    ResponElimina
  3. Si l'autodeterminació comença aquí estem tranquils. La participació no arriba ni al 20%, 7 punts menys que les primeres convocatòries.

    A Lleida sol van arribar al 8% de participació.

    "Quien mucho abarca, poco aprieta"

    ResponElimina
  4. De totes formes, Alcanar, mentre arriba "l'inevitable fita de l'autodeterminació" seria convenient que quan et refereixis als partits d'àmbit espanyol, no digui d'àmbit nacional. No ven.

    ResponElimina
  5. Tornar a dir que celebro les consultes populars.
    Una altra cosa serien les lectures del fenomen.
    A mí em sembla que el que manifesten clarament son les dues Catalunyes, la vella i la nova. La conqueridora, marca hispànica de Carlemany, i la conquerida per Ramón Berenguer IV.
    És d'aquells fets històrics que romanen en els subconscients catalans i que a les nostres terres es nota com a menysteniment de les institucions amb seu a la metròpoli.
    Ara que parlem d'independència, tenim en compte quines son les dependències.
    Que no sigue que res canvie amb les independències polítiques.
    Lo nostre és històric, analitzem-ho així.

    ResponElimina
  6. Que la diada de la consulta hagi estat un exemple de normalitat democràtica, no en dubto; però d’això no podem extrapolar que l’índex de participació hagi estat un èxit.

    ResponElimina
  7. Per a que serveixen estes consultes??

    Tenim un estatut aprovat per la generalitat i a hores d'ara encara esta parat...

    Això de la independència muda molt, però crec que es com parlar d'anar a passar unes vacacions a la lluna.

    ResponElimina
  8. A mi m'agradaria una consulta sobre l'independència energètica.
    Jo votaria a favor que les vegueries, o províncies si més no, fossen independents energèticament.
    I que s'emportessen nuclears i ventiladors allí on es consumeix.
    No caurà aquesta breva.

    ResponElimina
  9. El 8,7% restant a Ulldecona va votar "NO" o en blanc??
    També té nassos no donar-li importància a la cosa i molestar-se per anar-hi....

    ResponElimina
  10. Dr. Porsche; lamento rectificar-lo però l’Estatut ha estat ratificat pel poble de Catalunya, i res te a veure , que jo sàpiga, amb la independència...Quan el tema de les consultes, a mi no em fan nosa, i si una utilitat tenen es per demostrar que som un poble civilitzat.

    ResponElimina
  11. Molt civilitzats, però a Ascó encara no s'ha consultat si volen el cementeri, per exemple. I podríem continuar en molts i molts temes susceptibles de consulta. Que una consulta no treu l'altra, també ho se.
    I voleu que la digui grossa? Per què no es consulta sobre els bous embolats o cap-llaçats?

    ResponElimina
  12. Una consulta de quin tipus Ximo? A nivell local on es fa la festa o a nivell nacional exportant-ho a pobles on no és tradició?

    ResponElimina
  13. Jo a lo que hem referia es que si l'Estatut que ha estat ratificat pel poble de Catalunya i aprovat pel parlament, acabara retalladisim pels "amics" del constitucional, quin sentit te questionar-mos la independència si encara que el 100% dels catalans i estesim dacord tampoc tiraria endavant. Jo aquestes consultes les veig com un sondeig pre-electoral.
    Si te algun altre significat perfavor expliqueu-me'l, gràcies.

    ResponElimina
  14. Gutijaume, que la tradició ho legitima?

    ResponElimina
  15. Tranquil Gutijaume, si continueu fent bé la vostra faena, tú, l'ultradreta, DENAES i grupuscles similars l'independendentisme augmentarà.

    Ja sé que al feixisme de la meseta li molesta tot el que sigue eleccions,llibertat, Catalunya o pitjor tot alhora.

    ResponElimina
  16. Xertolí; a la meseta hi ha de tot com a casa Xispes...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta