16 d’abril del 2010

Joan Maria Roig enyora la capacitat 'sintonitzadora' de Felipe González

[Nota de premsa] El senador Joan Maria Roig ha reclamat al ministre d’Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, durant la seva compareixença a la Comissió del ram al Senat que “la política europea s’ha de convertir per aquest Govern en una prioritat absoluta, amb sòlides aliances i complicitats importants amb els eixos centrals europeus”.

En aquest sentit, Roig ha traslladat al ministre que des de CiU “moltes vegades enyorem la capacitat que tenia l’expresident Felipe González per sintonitzar amb Miterrand, Kolh o Thatcher”.

Paral·lelament, el senador Roig ha fet arribar a Moratinos una bateria de demandes en l’àmbit internacional. Ha subratllat que “Espanya ha d’assumir les polítiques econòmiques que emergeixen del consens europeu per impulsar la recuperació econòmica”.

En relació a la Unió de la Mediterrània, ha indicat que “s’ha d’impulsar definitivament, vertebrar la secretaria de l’organització, aprovar els estatuts i establir un programa de projectes concrets, així com avançar en la creació d’una àrea de lliure comerç a la mediterrània”.

Roig ha demanat “esforços perquè la propera cimera Europa-Amèrica Llatina sigui un èxit”.

Pel que fa a Kosovo, el senador ha insistit en que “l’Estat Espanyol reconegui Kosovo, perquè és un imperatiu democràtic. No es pot passar de puntetes o obviar aquest tema. No hi ha una altra sortida. Hauríem d’alinear-nos amb els països democràtics europeus”.

En relació a la presència de la llengua catalana a Europa, Roig ha destacat que “des de la nostra perspectiva catalana, creiem imprescindible que durant la presidència espanyola de torn de la UE es concreti el reconeixement definitiu del català, així com del gallec i el basc, a les institucions europees”.

Roig també ha insistit en la necessitat que “la diplomàcia espanyola realitzi un esforç en la internacionalització de les nostres empreses”.

2 comentaris:

  1. I jo em preguntaria de forma innocent : “I ara a que ve tot això”?
    Es que el senyor Roig te influencia en l’àmbit de la cimera d’Amèrica llatina ?
    Que dir sobre el reconeixement de Kosovo ? M’ha deixat perplex!
    Senyor Roig , vostè pica molt alt!! Però si esta convençut de que amb Felipe González es governava millor; te un problema: ...es fa vell !
    Passiu be Senyor Roig ....!

    ResponElimina
  2. El problema està en què les dots de lideratge i el sentit d'Estat dels actuals primeres espases de la política és tan minso, que Felipe González, Jordi Pujol i alguns més (amb tots els seus defectes) semblen estadistes planetaris.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta