14 d’abril del 2010

La CANC sol·licita al president Montilla la celebració d’una reunió de treball

- Avui dimecres se li ha lliurat una carta al Palau de la Generalitat -

[Nota de premsa] Un cop passat el protocol·lari període d’al·legacions al cementiri nuclear, al qual la CANC va lliurar-ne al Ministerio de Industria gairebé 7000, aquest dimecres s’ha sol·licitat formalment, per mitjà d’una carta (s’adjunta), al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya Sr. José Montilla, la celebració d’una reunió de treball conjunta per tal de determinar com canalitzar l’oposició institucional, política i social al cementiri nuclear.

El REAL DECRETO 775/2006[1], de 23 de junio apuntava en el punt d) de l’Article 3 “Elaborar, para su elevación al Gobierno, una propuesta de emplazamientos candidatos, seleccionados entre los municipios interesados, en base a las evaluaciones técnicas realizadas sobre su idoneidad y teniendo en cuenta las propuestas que, en su caso, formulen las comunidades autónomas afectadas.”

El passat 23 de febrero de 2010, el Congrés dels Diputats va aprovar per unanimitat (339 vots a favor i 3 abstencions) una Proposició No de Llei que insta al Govern de l’Estat “a albergar el emplazamiento del ATC que asegure la consecución del mayor consenso social, territorial e institucional, especialmente con las comunidades autónomas y entidades locales afectadas.”

Està clar que si el Govern de l’Estat té en compte aquests dos imperatius, el cementiri nuclear no pot recaure a Ascó, ja que a Catalunya a dia d’avui ja son 136 Ajuntaments, 12 Consells Comarcals, les Diputacions de Tarragona i Lleida, i el Parlament de Catalunya, per dos cops, les institucions que han aprovat mocions o resolucions de rebuig al cementiri nuclear.

La CANC, doncs, vol explorar amb el President Montilla les accions que hauria d’emprendre la Generalitat de Catalunya per tal de fer complir aquests dos mandats que té el Govern de l’Estat i descartar així definitivament la candidatura d’Ascó.

La CANC coincideix amb el President Montilla, en que Catalunya ja ha cobert la seva quota de nuclearització i que aquí no hi ha consens institucional, social ni polític per acollir el cementiri de residus radioactius de totes les centrals nuclears de l’Estat espanyol.

Per altra banda la CANC continua en l’organització de diversos actes. El proper serà una xerrada informativa que es farà aquest divendres 16 d’abril a les 21h. al Casal Municipal de Garcia, amb la presència de Marcel Coderch. El dijous 29 d’abril a les 19h. s’ha convocat una concentració davant la seu d’Endesa (Parc de les Tres Xemeneies, Av. Paral·lel, BCN). I el 30 d’abril a les 21h. es farà una altra xerrada informativa a La Fatarella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta