16 d’abril del 2010

Tortosa mostrarà el «diàleg visual» entre Man Ray i el català Leandre Cristòfol

L'exposició «Construccions líriques» es podrà veure a partir del 23 d'abril.

[Àudio: Presentació de l'exposició sobre Man Ray i Leandre Cristòfol que es podrà veure a Tortosa del 23 d'abril al 30 de maig]. La sala Antoni Garcia del centre cultural L'Escorxador serà l'escenari, a partir del 23 d'abril, de l'exposició itinerant Construccions líriques. Man Ray / Leandre Cristòfol. L'objecte i l'esperit dadà. En aquest sentit, es tracta d'una producció del Museu Jaume Morera de Lleida, que per primer cop arriba al Camp i l'Ebre, i que té l'objectiu de contraposar els objectes que va dissenyar el català Leandre Cristòfol amb les fotografies d'objectes del nord-americà Man Ray, referent avantguardista.

El regidor de Cultura, Joan Caballol, i el director del Museu Jaume Morera de Lleida, Jesús Navarro, van presentar ahir l'exposició sobre Leandre Cristòfol i Man Ray, que es podrà veure a l'antic escorxador de Tortosa fins al 30 de maig. La mostra és una producció que el museu lleidatà va estrenar el 2008, amb motiu del centenari de l'artista nascut a Os de Balaguer. Abans del seu pas per Tortosa, l'exposició també s'ha vist a l'Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola del Vallès i Figueres. I, just després del seu pas per la capital del Baix Ebre, la mostra itinerant –que forma part del programa Cultura en Gira de la Generalitat– també passarà per Mollet del Vallès, Terrassa i Manresa.

Per la seua banda, Navarro va definir l'exposició com un «diàleg visual» que contraposa els objectes dissenyats per l'escultor Leandre Cristòfol, «un dels creadors catalans més importants del segle XX, però que, tot i que té el reconeixement de la crítica i dels historiadors de l'art, encara no és prou conegut pel gran públic», amb les fotografies d'objectes que va fer Man Ray, «un personatge absolutament reconegut en l'àmbit internacional» i un dels referents del dadaisme i del surrealisme. En aquest sentit, el director del Museu Jaume Morera va dir que han iniciat tot un seguit d'exposicions per copsar les afinitats de Cristòfol amb altres artistes del segle XX. En concret, en aquesta exposició es podran veure 18 peces de Leandre Cristòfol, que formen part del fons del museu lleidatà, al costat de 29 fotografies de Man Ray cedides per la col·lecció Goldberg-D'Afflitto de Nova York.
  Publicat a ElPunt.cat i a

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta