13 de maig del 2010

El govern tortosí «oculta» a l'oposició l'estudi de viabilitat de les piscines

El portaveu i regidor d'ICV a Tortosa, Jaume Forcadell, va denunciar ahir que el govern municipal (CiU i ERC) els està ocultant l'estudi de viabilitat del nou complex de les piscines, tot i que hi ha un decret d'alcaldia del 22 de febrer en què Ferran Bel ordenava la incorporació de l'informe a l'expedient del projecte. ICV només sap que l'estudi, «fonamental per poder valorar la viabilitat d'una operació que acabarà costant als ciutadans de Tortosa més de 30 milions d'euros en 20 anys», va ser redactat per la consultoria Oliver Camps, i que es va enllestir abans que s'iniciés la tramitació del projecte. Però gairebé tres mesos després d'aquell decret d'alcaldia, l'estudi de viabilitat de les noves piscines encara no ha estat facilitat a l'oposició. «Se'ns està ocultant la informació intencionadament, potser perquè els números no els acaben de quadrar», va advertir Forcadell. En aquest sentit, el portaveu d'ICV va lamentar el retard acumulat del projecte –les noves piscines havien d'estar enllestides el setembre del 2010– i també l'encariment de l'obra, que ha passat de nou a un mínim de 12,1 milions d'euros. «En realitat, el cost serà d'uns 30 milions, ja que el que farà l'Ajuntament serà llogar les noves instal·lacions a la constructora que faci les piscines», va insistir Forcadell, tot qüestionant el model d'explotació. Segons el portaveu d'ICV, «si no s'haguessin complicat la vida amb obres faraòniques, Tortosa ja podria tenir una piscina nova». «Tortosa necessita amb urgència una nova piscina, però no una piscina coberta de 50 metres, sinó una piscina amb un cost màxim de 8 milions d'euros i que podria estar amortitzada en menys de 15 anys», va dir. Forcadell va revelar que ICV ha fet consultes pel seu compte, per saber si una piscina de 50 metres climatitzada seria viable en una ciutat com Tortosa, i que la conclusió és que l'Ajuntament necessitaria passar dels 1.500 abonats actuals fins a la xifra «impossible» de 7.000 socis. En aquesta línia, Forcadell també va recordar que l'Ajuntament hauria pogut destinar una part del segon fons estatal d'inversió local, «potser uns dos milions d'euros», a fer la primera fase de la nova piscina, en lloc d'abocar-los en el nou pavelló poliesportiu del barri del Temple.

Obres al carrer del Vall

D'altra banda, el regidor d'ICV va criticar ahir que el govern de CiU i ERC haja ignorat una recomanació del defensor del ciutadà, en relació amb la perillositat de les voreres elevades del carrer Bisbe Aznar. De fet, Bel va anunciar que aquest tipus de voreres també s'instal·laran amb motiu de la reforma integral del carrer del Vall, tot i que el defensor del ciutadà estava esperant una solució alternativa per part dels serveis tècnics d'Urbanisme. «Això és un menyspreu i una falta de respecte a la funció del defensor del ciutadà, a qui agraïm la seua implicació i treball en aquest tema», va valorar Forcadell. «No hi ha dret que el govern ignore les seues recomanacions i que digui a la premsa el contrari del que li diu a ell», va lamentar.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 13-05-2010 Pàgina 10

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta