13 de maig del 2010

Felip Monclús (ERC) proposa a Zapatero altres '"retallades" per sortir de la crisi

El president d'ERC a Tortosa, Felip Monclús, ha fet avui una primera valoració del paquet de mesures anticrisi que ahir va anunciar el president del govern espanyol. Ha estat a través d'un article al seu bloc, en què Monclús lamenta haver de pagar com a ciutadà de l'Estat "la crisi dels rics especuladors". Així, el dirigent republicà proposa "als senyors del PSOE (aquells que fins abans-d'ahir negaven la crisi)" una sèrie de mesures alternatives per retallar la despesa. En concret, Monclús recomana reduir el nombre de ministeris, augmentar els impostos als que tenen les rendes més altes, reduir el nombre de funcionaris en algunes comunicats, i fer desaparèxier el subsidi especial agrari que cobren els pagesos a Andalusia i Extremadura. Finalment, el president d'Esquerra a Tortosa també planteja "quin paper juga Catalunya" en aquesta crisi, i recorda que "seguim dins d'una Espanya que ens xucla els nostres apostos i ens aporta poc o molt poc".

11 comentaris:

  1. Molt be Sr. Monclus, però clar, mentre tant, per que no ajornem les vegueries, fem desaparèixer alguna conselleria i vicepresidència del govern català i els consells comarcals o les diputacions?

    ResponElimina
  2. Jo d'esta em faré economista, o economitzador, quin remei!
    Eics, no és per res, i res a veure en Monclús, que just ara piula, però no penseu que ens estan donant pel ses ianquis, alemanys i brokers de les citys?
    L'Emilio Botin diumenge al paddok de Montecarlo.
    Banquerito tu eres rico,
    banquerito tu eres fuerte,
    siempre nos cobras intereses
    que pagamos tus esclavos!
    Salve Banca!
    Moriturum te salutam!

    ResponElimina
  3. Tot just quna el PIB, pel que fa a variacions intertrimestrals havia pujat un dèbil 0,1 %, primer valor positiu des del primer trimestre de 2008, arriben aquestes retallades, que s'anuncien són la solució al dèficit públic.

    S'ha fet perquè ho demanaven els mercats. Ara els Governs es mouen al ritme dels mercats. Però els mercats sempre tenen tendència a la insatisfacció. Si primer la resposta va ser positiva, avui tornen a baixar, atès que anticipen els problemes de creixement econòmic que tindrà Espanya.

    Ja poden pujar l'IVA o a CAtalunya l'ITP que graven el consum de les economies domèstiques. Amb la retallada de salaris i un nou agreujament de les expectatives econòmiques, comportarà una nova retallada del consum, un augment de l'economia submergida, una nova disminució de la recpatació, nou déficit públic....noves retallades?

    Com deia el grup "Golpes Bajos", "malos tiempos, para la lirica..."

    ResponElimina
  4. I mentre els de sempre fen l'agost. Ha fet fallida algun banc o caixa al nostre país? Quantes empreses han tancat? Hi ha algun banc o caixa d'estalvis amb resultats negatius?

    Ara la Comissió Nacional d'Energia investiga les elèctriques perquè, malgrat la liberalització, han pactat no baixar els preus. Els mercats, diuen ho arreglen tot.

    Els senyors ultralliberals acampen per tot arreu i provoquen, davant la manca de respostes polítiques de les esquerres, l'arribada al govern dels partits de dreta.

    La major part de les esquerres han perdut el full de ruta i adopten mesures que ni els partits de dreta s'atreveixen a prendre, aconseguint, que les dretes arriben al govern, i tinguin la política i l'economia en una sola ma.

    Vergonyant!

    ResponElimina
  5. El PSOE pide a sus cuadros que no entren en detalles sobre el plan de recortes
    La dirección del PSOE ha enviado a sus dirigentes y diputados un mensaje en el que les aconseja que no entren en detalles sobre el plan de ajuste del déficit anunciado ayer por el presidente del Gobierno, José Luis Rodríguez Zapatero, según confirmaron a Europa Press varios parlamentarios que lo recibieron.
    En un mensaje muy breve, el PSOE les recomienda que se remitan a lo que decida el Consejo de Ministros cuando apruebe las medidas concretas la semana que viene y que no interpreten ni vayan más allá de las palabras de Zapatero ayer en el pleno.

    http://app2.expansion.com/radar/index.html

    Tots calladets, que parla el cinquè genet de l'apocalipsi!

    ResponElimina
  6. No hi ha govern socialista sense vaga general, que encara fan mal, sobre tot als que la fan, i fan també trontollar els mateixos partits del govern. Governs d'esquerres aplicant polítiques lliberals i curtes de gambals.
    Primem els consums de segons que i restem possibilitats de que els consumidors accedeixen als bens de consum subvencionats.
    ?????????
    I, per a més inri, se'ls hi retalla als consumidors més fidels i adictes.
    És de riure "perogrulleando que és gerundio".
    Però, quan l'escenari és la nevera...
    i esta va en llum...
    Una pregunta Emili sobre aquest ordre pretorià del PSOE. No ha sigut sempre així?

    ResponElimina
  7. ICS, respecte l'ordre pretorià, no sabria contestar-te amb exactitud.

    Els partits polítics tenen les seves disciplines, que afecten a drets fonamentals com la llibertat d'expressió, però arribar a dir de forma tan militar, no parleu que ja parlarà el "jefe", jo, no ho havia patit. Serà desesperació?

    ResponElimina
  8. Dissortadament, i seguint les teories econòmiques mes clàssiques, el diner ha de esser un be escàs per a que recuperi el seu valor.
    Lo paradoxal es que solament ha de ésser escàs per una gran majoria.
    Les receptes del senyor Monclús per sortir de la crisi de tant simplistes ratllen en l’atreviment.
    Esperem dons al mes de Juny en que es preveuen actuacions molt severes als EEUU i al mes alt nivell.
    Possiblement algú farà companyia a Madof.

    ResponElimina
  9. Òstic Felip casa meua diuen ,quan la cagues "bo Felip!!"lo que podries dir a ERC QUE POTSER US FIQUESEU D'ACORD DESENCAIXAR L'ESTATUT pero dona lliçons de economia desde un ens comarcal!! i damunt en roda de premsa "Bo Felip!!
    Cada legislatura que pasa que canvien els alcadables???
    Lluis,Salvador,Ricard ,valentí....
    TUN pare durarà més ?? jeje

    ResponElimina
  10. Darrerament estic observant que els qui brindaven amb cava per la Divisió Territorial de Catalunya en Vegueries se’ls hi ha menjat la llengua el gat....
    I es que amb les retallades que venen i vindran, possiblement ja no els hi surt a compte ...
    Estan verdes oi ?

    ResponElimina
  11. Posi Mc Callan donde donde dije trigo digo Rodrigo anar fent??La vida està plena de remplanteijaments!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta