13 de maig del 2010

La Generalitat enllesteix la reforma de la llotja del peix de les Cases d'Alcanar

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha anunciat avui que ja han finalitzat la reforma de la llotja de peix del port de les Cases d’Alcanar, un projecte emmarcat en el Pla de millora de les llotges de Catalunya. Amb l’adequació de l’edifici als nous requeriments sanitaris, ambientals i de qualitat, s’ha optimitzat el procés de comercialització del peix i s’ha potenciat l’activitat pesquera de les Cases d’Alcanar. L’actuació executada ha suposat una inversió de 173.000 euros. Amb tot, mentre s’ha executat el projecte, els pescadors han continuat fent la subhasta del peix, de manera provisional, en una nau habilitada per Ports de la Generalitat, al costat de la llotja. Durant l’any 2009, el sector pesquer de les Cases d’Alcanar, amb una flota de 12 embarcacions, va assolir un volum de pesca de 322.385 quilos, amb un valor de venda en llotja d’1,2 milions d'euros.

A banda, la llotja de peix del port de les Cases d’Alcanar s’ha adaptat als nous requeriments pel que fa a tancaments, paviments i revestiments. Amb les obres executades també ha dividit la superfície de l’edifici per zones d’ús, així l’espai s’ha distribuït en zona d’arribada i de descàrrega, sala de subhasta i zona de classificació i expedició. A l’interior de la llotja, la zona de compradors s’ha situat darrere de la línia de subhastes. A més, la remodelació ha permès crear una zona des d’on els visitants poden observar la subhasta del peix, sense interferir en les tasques del sector pesquer canareu. També s’ha habilitat un espai per a ús veterinari i un magatzem. Quant als serveis generals de la llotja, amb aquesta actuació s’han fet noves instal·lacions d’aigua, electricitat i xarxa contra incendis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta