1 de maig del 2010

L'alcalde aprofita la visita de Montilla a Expoebre per reclamar el tercer pont

Ferran Bel demana mesures per crear ocupació, el cabal ecològic, una vegueria ben finançada i un altre traçat per a l'A-7.

«És bàsic poder tenir un tercer pont.» Així de clar ho va manifestar ahir l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, tot aprofitant la visita del president de la Generalitat a la fira multisectorial Expoebre. El projecte està encallat perquè cal signar un conveni a tres bandes, tot i que el 2007 la Generalitat es va comprometre a posar el 50% dels 20,4 milions del tercer pont. L'alcalde va fer veure a José Montilla els greus problemes de trànsit que s'originen al voltant del pavelló firal de Remolins, tot advertint que encara s'agreujaran més quan entri en funcionament el nou campus de la URV, ja amb les obres força avançades. Per tant, Bel va instar Montilla a fer possible el treball conjunt de la Generalitat, del govern de l'Estat i de l'Ajuntament per construir un pont presentat fa cinc anys.

«No és una responsabilitat exclusiva de la Generalitat, de l'Ajuntament o de l'Estat; però hem de treballar junts per aconseguir el tercer pont», va afirmar ahir l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. Per la seua banda, José Montilla va fer una única referència a la demanda quan va recordar que el govern està fent el pont entre Deltebre i Sant Jaume d'Enveja, «a uns quants quilòmetres» de Tortosa però «molt important per a aquest territori».

L'estudi previ del tercer pont viari de Tortosa, que ha d'unir l'eix de l'Ebre (C-12) amb la T-301, al barri de Remolins, va ser presentat el 28 d'abril del 2005, a la 61a edició d'Expoebre. Segons l'estudi redactat per GISA i Peyco, el pont costava uns 20,4 milions d'euros, i tindria una estructura de 354 metres, amb tres arcs i dos pilars, i dos carrils per sentit. Les obres havien de començar al cap de dos o tres anys, però el secretari de Mobilitat, Manel Nadal, ja va avisar aquell dia que prioritzarien el pont de Deltebre.

Tot i així, Nadal va dir que el govern català aniria «de bracet» amb l'Ajuntament per demanar diners a Madrid. I ara fa tres anys, el conseller Joaquim Nadal es va comprometre a assumir el 50% del pressupost des de la Generalitat. Però calia signar un conveni entre el govern català, titular de les dues carreteres, l'Ajuntament (que cediria els terrenys), i el govern de l'Estat. L'acord no va fructificar, va haver-hi un canvi d'alcalde i Ferran Bel, de CiU, va advertir el febrer del 2009 que el projecte es complicava molt fins que no canviés la conjuntura política, tant a l'Estat com a Catalunya.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 01-05-2010 Pàgina 2

5 comentaris:

  1. La foto, sembla de Reservoir Dogs ;)

    ResponElimina
  2. jajajajajajajaja,si que es veritat,me la ficare de fondo de pantalla.

    ResponElimina
  3. qui de tots te pinta de ser el Sr Blonde, el que talla l'orella al policia ?

    ResponElimina
  4. El que més s'hi assembla és Lluís Salvadó. Ni que sigue perquè té cabell!

    ResponElimina
  5. i qui es l'infiltrat?

    ( hauré de tornar a mirar la pel·lí a veure si m'explica la politica local!!)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta