23 de juliol del 2010

Com serà el nou Hospital de les Terres de l'Ebre?

La consellera de Salut, Marina Geli, ha presidit aquest divendres a Tortosa l’obertura de les cinc propostes del concurs d’idees per al nou Hospital de les Terres de l’Ebre. Amb tot, fins al setembre del 2010 no es farà públic l’equip guanyador encarregat de redactar el projecte defintiu del futur hospital, que s'ha de construir en els terrenys del pla parcial de la Farinera, al barri tortosí de Ferreries.

Els cinc equips participants per a la segona fase del concurs d’idees són:

-Brullet-Pineda Arquitectes SLP
-Silvia Barbera, Esteve Bonell, Josep Mª Gil
-CASA Solo Arquitectos SLP
- R. Sanabria & Arquitectes Associats, SLP & Arquitectura Ingenieria Salut, SLP
- Planho Consultores, SLP & Lahoz Lopez Arquitectos, SLP& Juan Herreros Arquitectos, SLP

El nou Hospital de Terres de l’Ebre preveu una superfície construïda de prop de 54.000 metres quadrats i un aparcament de 700 places. El pressupost previst és de 133,4 milions d'euros, import que inclou l’obra i l’equipament. El nou centre comptarà amb 287 llits, 236 dels quals seran d’aguts, 15 de psiquiatria i 28 de cures intensives. A més, es preveu que el nou centre compti amb els següents serveis:

Urgències:
2 punts de triatge
2 boxes REA
5 boxes Atenció ràpida
15 boxes polivalents
8 boxes observació

Urgències pediàtriques
1 punts de triatge
6 boxes Atenció urgent
2 boxes observació

Àrees Ambulatòries:
70 consultes
15 places hospital de dia oncològic
15 places hospital de dia mèdic
33 gabinets, 3 quiròfans sèptics i 4 sales endoscòpia


Àrea quirúrgica i Unitat de Cirurgia sense ingrés
Bloc Quirúrgic: 7 quiròfans + 1 quiròfan urgències.
14 llits de reanimació post-quirúrgica
Cirurgia Ambulatòria: 2 quiròfans de CMA + 21 places de CMA (preparació, despertar i adaptació al medi).

Àrea obstètrica
3 sales de part - dilatació
1 sala primera atenció i triatge
4 sales d’observació

Diagnòstic per la imatge:
3 sales de radiologia convencional
3 sala de mamografia
3 sales d’ecografies
2 sala TAC
1 sala ressonància magnètica

Radioteràpia
1 Accelerador lineal

Es constitueix el Govern Territorial de Salut del Baix Ebre

A banda, la consellera Geli també ha assistit a la constitució del Consell Rector del GTS del Baix Ebre, a Tortosa. La creació d’aquests consorcis és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que té previst formalitzar un total de 37 governs territorials. El Pacte per a la Salut del Baix Ebre es va signar en data 3 de desembre de 2005 entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut, els municipis d'Aldover, Alfara de Carles, l'Aldea, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Benifallet, Carmarles, Deltebre, Mas de Barberans, el Perelló, Paüls, Roquetes, Tivenys, Tortosa, Xerta i el Consell Comarcal del Baix Ebre. El Govern Territorial del Baix Ebre comprèn una població de 83.585habitants (segons població de referència de l'RCA de 2010). Els Governs Territorials de Salut tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local en la direcció i la gestió del sistema sanitari, creant un marc de col·laboració entre l'Administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu als ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en l'adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Departament de Salut.
Imatge: Generalitat de Catalunya

9 comentaris:

  1. Concurs de idees, projectes, licitació, creació de consorcis, equipaments, nous vials....
    Però quan ?

    ResponElimina
  2. Dime CUANDO tu verás
    que te adoro tanto y tanto
    no se si tu lo sabrás
    que eres mía y nada mas
    cuando tu lo notarás
    me pregunto CUANDO Y CUANDO
    si me miras al pasar
    mis ojos te lo dirán
    el tic-tac del reloj
    pasa como los años
    no me hagas ha esperar
    que esperar me hace daño
    algún día tu sabrás
    que este amor es sacro santo
    y que es tuyo nada mas
    por toda u eternanidad
    el tic-tac del reloj
    pasa como los años
    no me hagas esperar
    que esperar me hace daño
    algún día tu sabrás
    que este amor es sacro santo
    y que es tuyo nada mas
    por toda una eternidad
    Dime cuando tu verás
    que te adoro tanto y tanto
    no se si tu lo sabrás
    que eres mía y nada mas

    Dedicada a l'Hospital de les Terres de l'Ebre, que ja no de Tortosa a causa del caÏnisme del territori, a diferència de Reus, ja acabat, i que es diu de Reus i no del Baix Camp.

    Mentre allí inauguren obres, aquí estem en el món platònic de les idees.

    ResponElimina
  3. Si és per caïnites, però acontenta a Endavant i Agustí, avant.
    Ara, canalero, vols dir que a Reus abans de inaugurar, no van passar també pel platonisme?.
    Potser fora bo recordar que si fos pel Sr. Bel encara no estaríem ni en aquest escenari. Estaríem buscant un terreny més gran ( a la falda fel port, segurament )

    ResponElimina
  4. quan ho veigue mho creure... ja sonen campanes electorals quan no hi ha pasta per a ferlo...

    com se nota que estan perdent forsa per totes bandes, ja reaccionen des de madrid a promeses i mandangues i montilla tambe, aixo de lestatut los deixara prou tocats

    PD: que conste que vull lhospital pero ja veurem quan que daqui a la tardor no fa falta tant (sento les errades estic en un teclat estranger, gustau, sempre que viatjo entro per aqui que magrada no perdre el contacte en lactualitat ebrenca)

    ResponElimina
  5. Ximo; precisament jo vaig sentir les declaracions del actual alcalde a pocs dies de ser elegit quan va qüestionar la idoneïtat de la Farinera per albergar el nou Hospital de referència, dons semblava mes adient fer-lo en direcció Aldea, i sense hipotecar futures actuacions urbanístiques entre Tortosa i Roquetes. Ara be, també he de dir-te que va expressar que no fora que per buscar aquestes alternatives ens quedéssim sense hospital i va signar la cessió tal i com ara esta previst.
    Pel que estic veient ara s’estan donant massa voltes i preàmbuls a una inversió que es urgent pel territori, i que donada la situació de retall del dèficit igual li donaran encara mes voltes durant uns quants anys mes.

    ResponElimina
  6. Si, Mc Calan, però no si val a començar la historia després que Bel fos elegit alcalde, la historia comença quan es va fer la proposta i ell era oposició. La reflexió ( no tant difícil de fer ) de no perdre el llençol per buscar alternatives, tocava fer-la al començament, no quant la cosa ja depenia d'ell.
    Quant a que hipoteca futures actuacions urbanístiques, potser val més plantejar-les entre Ferreries i Jesús, que son el mateix municipi, que no pas entre Ferreries i Roquetes. A no ser que entre C12 i riu tinguéssim el mateixos problemes que, sembla, ja van haver quant la carretera. I sinó, entre c12 i canal. Mira si en tens de terreny.

    ResponElimina
  7. Precisament per no “perdre el llençol” com tu dius, no es varen buscar seriosament alternatives; que les hi han.
    Quan la teva opció urbanística, nomes puc dir-te que respon a un lícit interès per part teva per disposar de terreny a la zona.

    ResponElimina
  8. Mc Calan, reconeixem que de tant en tant practiques l'art de la distracció. Insisteixo, que després d'assumir l'alcaldia no es busquesin alternatives ni es posesin pals a les rodes, no té el mateix merit que estan a l'oposició. És aquest el tema.
    Per cert, al terreny que jo disposo a la zona no hi podríem fer ni una partida de tello. A no ser que sàpigues més tu que jo, amb la qual cosa, t'agrairia m'ho feses saber el més aviat millor.

    ResponElimina
  9. Ah , però tu busques mèrits amb tot això ? Dons esperat assegut i observaràs que no hi ha res mes reversible que la política.
    Quan al tema d’urbanisme, ja t’ho deia jo, un terreny es un terreny encara que nomes sigui per jugar al tello.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta