23 de juliol del 2010

El Renaixement fa resplendir Tortosa

Una tempesta d'estiu no arriba a deslluir la cerimònia inaugural, dedicada a repassar els primers 15 anys · El creador i impulsor de la Festa del Renaixement, Ramon Cardús, fa una crida a mantenir el rigor històric.

Tortosa ja ha començat la Festa del Renaixement del 15è aniversari. Ahir al vespre, una cerimònia inaugural més àgil que en anys anteriors, tot i que calia repassar el més significatiu dels 15 anys de la festa, va fer retrocedir els espectadors fins a l'esplendor del segle XVI. Una tempesta d'estiu va amenaçar de deslluir l'acte durant tota la tarda, però la pluja incipient només va ser un actor més de la cerimònia, tot recordant que la primera Festa del Renaixement va tenir lloc, en realitat, un maig plujós del 1996. També ho va recordar durant el pregó el president d'honor de la Festa del Renaixement, Ramon Cardús, principal impulsor de la festa. Però, abans del pregó a la plaça de l'Absis i de la tradicional obertura de portes del segle XVI al Portal del Romeu, una plaça de l'Ajuntament plena de gent va aplaudir els grups i les diverses companyies, alhora que van celebrar l'arribada de les banderes de Tortosa i de la Vegueria.

Per la seua banda, Cardús va recordar que la prioritat a l'hora de concebre la Festa del Renaixement va ser la creació d'un producte “lúdic i cultural de qualitat, basat en un referent històric rigorós, i una oferta d'espectacles gestats i produïts en bona part per la mateixa organització”, per promocionar el turisme i la cultura de Tortosa, reactivar l'economia, i fomentar l'associacionisme. Tot i això, Cardús va aprofitar el pregó per llançar un advertiment de futur: “Cal no perdre el que dóna veracitat i versemblança als nostres actes i cerimònies. No s'ha d'oblidar que la festa és una recreació històrica, no una representació”.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 23-07-2010 Pàgina 49

ARTICLES RELACIONATS:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta