14 de juliol del 2010

L'Ebre recupera 1.486 llocs de treball en tres mesos

Es constata la remuntada en la creació d'ocupació, després d'haver registrat 2.350 nous desocupats el primer trimestre.

El govern “visitarà” 120 empreses per afavorir la contractació.

Les Terres de l'Ebre fa tres mesos que registren un descens important en el nombre de desocupats. Des de l'abril s'han creat 1.486 llocs de treball, i una tercera part serien amb contractes indefinits. Així, el març va ser l'últim mes amb destrucció d'ocupació a l'Ebre, tenint en compte que 378 persones van perdre la feina, segons dades del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

El director dels serveis territorials de Treball, José Martín, va explicar ahir que el nombre de persones sense feina es va reduir un 4,5% al juny, un percentatge que es va acumular al 4,1% del maig. A l'abril, el repunt havia estat de l'1,7%. A més, el percentatge registrat al juny se situa per damunt de la mitjana catalana, d'un 3,56%. “Hem tingut una caiguda de més de 1.300 desocupats, i ara intentarem mantenir aquesta tendència per sortir de la pèrdua de llocs de treball i remuntar en la creació d'ocupació”, va dir Martín. Al juny, 633 persones van trobar feina a l'Ebre. A més, 357 desocupats van aconseguir contractes amb una durada superior als sis mesos. Amb tot, aquesta xifra té una cara negativa, ja que el juny del 2009 encara hi havia 2.000 persones més que tenien feina al territori. Això és perquè l'atur va colpejar l'Ebre a principi d'any, amb 2.350 nous desocupats durant el primer trimestre. Al juny, l'atur afectava 13.155 persones a l'Ebre, i castigava especialment els serveis (més de 5.800 desocupats), si bé l'arribada de l'estiu ha fet que 344 persones hagin començat a treballar en aquest sector. “La creació d'ocupació sempre és posterior a la recuperació econòmica, i serà molt tènue fins que no arribem a un creixement del 2%”, va concloure.

[Àudio] José Martín afirma que durant els últims tres mesos més de 1.300 persones han trobat feina a les Terres de l'Ebre


Un servei a mida de les empreses

El director dels serveis territorials de Treball, José Martín, va presentar ahir la carpeta de serveis per a l'empresa que ha posat en marxa el SOC a les Terres de l'Ebre. La previsió del govern és contactar amb 600 empreses del territori i visitar-ne 120, per oferir-los una cartera de serveis per millorar la intermediació, facilitar la formació dels empleats i afavorir l'ocupació. Una empresa ja s'ha compromès a formar i contractar 45 treballadors.





Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 14-07-2010 Pàgina 10

2 comentaris:

  1. Suposo que molt part d'aquests nous ocupats han trobat feina al sector serveis, sobre tot, els que estan relacionats amb la restauració i el turisme.
    M'hagués agradat més que ho haguessin fet a la indústria o, fins i tot, a la construcció.

    ResponElimina
  2. Si no es recuperen llocs de treball a l'estiu mol malament anem, bé, pitjor del mol malament que ja anem ara.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta