28 de juliol del 2010

CiU vota contra la llei de vegueries i Pallarès i Sancho afirmen que és un nyap jurídic

Els diputats de CiU de les Terres de l’Ebre al Parlament de Catalunya, l’alcalde d’Arnes, Xavier Pallarès, i l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Sancho, han afirmat que la Llei de Vegueries aprovada aquest dimarts al Parlament, amb el vot en contra de CiU, “és un nyap jurídic, impossibilita la vegueria de l’Ebre i posa en perill la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre”. Així, els diputats convergents han lamentat que “el Tripartit ha fet aquesta llei sense consens i menyspreant el territori” i han anunciat que “CiU la derogarà en la propera legislatura si té una majoria suficient per fer-ho”. Segons Pallarès i Sancho, “es tracta d’una llei que no té en compte el nou Estatut de Catalunya, ni el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que diu que l’àmbit de la vegueria ha de coincidir amb l’àmbit de la demarcació”. En aquest sentit, han advertit que “si només es creen quatre demarcacions, la llei posa en perill i en dificultats la Delegació de les Terres de l’Ebre, sense crear al temps la vegueria de l’Ebre”. Per aquest motiu, consideren que aquesta llei “és un nyap jurídic i un fracàs polític”.

Per la seua banda, Lluís Corominas, també diputat de CiU, ha advertit que el PSC, ERC i ICV “volen aprovar avui aquesta llei tant sí com no, malgrat saber que l’endemà no hi haurà cap altre efecte que un canvi de nom de les diputacions”. I és que per aconseguir la reforma territorial cal negociar amb l’Estat espanyol la reforma de tot un seguit de llei orgàniques, una negociació que, segons CiU, el tripartit no ha realitzat.


Foto: CiU

14 comentaris:

  1. La Delegación Territorial de la Generalitat a las TTEE muere conmigo... TOMA!!
    Brindem ?

    ResponElimina
  2. Sí, molt patriotes aquests diputats de CiU, mentre voten en contra de la vegueria de l'Ebre, voten a favor del manteniment de les anacròniques i violentes corrides de bous. Quins representatnts polítics tenim a l'Ebre a CIU.

    ResponElimina
  3. canalero, en honor a la veritat, repasat aixo:
    http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/20100728/parlament-prohibeix-les-corrides-toros/408630.shtml

    ResponElimina
  4. Gràcies cucafera. Veig que no han votat doncs. No es volen mullar sobre el tema veig.

    ResponElimina
  5. home, aixo no s'hi val. Primer els ataques per votar a favor, i quant saps que no ha estat aixi, dius que no s'han volgut mullar......

    ResponElimina
  6. Mc Calan sembla que celebri que pugui desaparèixer la Delegació Territorial de les Terres de l'Ebre. Que passa, que nomes es bona quan vatros governeu? Penseu-hi, si com diuen les enquestes, guanyeu les properes eleccions, us tocarà eleminar-la a vatros i estic segura que no ho fareu.

    ResponElimina
  7. Mc Calan que té que vere les Delegacions amb les Vegueries. Te ho dic jo, res de res.
    Canalero primer hauries de llegir la llei, l´estatut i la Setencia TC i després hauries de despotricar dels impresentables que fan malament les coses i enganyent a la gent.
    Bé, com diu l´anterior post primer informar i després critica però de forma constructiva que sino se te veu de quin peu calces.

    ResponElimina
  8. Amic Tino, si concloem que a Catalunya de moment no mes hi hauran quatre vegueries, i la màxima representació territorial de la Generalitat la ostentarà el Senyor Veguer de cadascuna d’ elles, la figura del Delegat queda obsoleta o si mes no devaluada per la seva condició d’interinitat.
    Com pots comprovar, si que hi ha una repercussió directa en la figura i funcions del Delegat Territorial de les TTEE, dons el Veguer que ens correspondria es el de Tarragona.

    ResponElimina
  9. En resposta a Kurt nomes voldria dir-li que en política els jocs de mans sempre son possibles amb independència del grup polític que li toqui governar.

    ResponElimina
  10. Cucafera, no hi ha Déu que t'entengui. T'arribes a queixar de que reconegui un error. ÉS evident que si no voten, és que no es volen mullar. Perquè no han votat doncs? T'ho he d'explicar com a un xiquet, cucafera?

    ResponElimina
  11. No, a mi no m'ho has d'explicar. Ets tu qui s'ho ha de llegir tot una altra vegada. veuràs com entendràs que SIIIIIIIIIIII que van votar, que ho van fer a favor de la ILT i que no critico que reconeguis l'error, constato que trobis censurable que voten a favor de les corrides, quan aixi ho pensaves i si ho fan en contra dius que no han votat i que no es mullen.
    No et posis nerviós, que fa molta calor.

    ResponElimina
  12. A veure cucafera, hi ha hagut molta informació contradictòria en els mitjans. Si realment al final resulta que van votar a favor de la ILP, la meva enhorabona.

    ResponElimina
  13. Mc Calan tens tota la rao

    ResponElimina
  14. Es evident que el nostre actual Delegat sabia perfectament com quedaria la nova distribució territorial en Vegueries, amb lo qual ja no es presentava com a tal ¡, i si com a diputat al Parlament per ERC.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta