22 de juliol del 2010

Tortosa comença les obres d'un nou pavelló al Temple

El tercer poliesportiu de la ciutat estarà ubicat al futur passeig del Canal i té un pressupost d'1,6 milions · L'Ajuntament vol descongestionar el pavelló de Ferreries i prioritzar les fires a Remolins.

[Àudio] Ferran Bel explica com serà el nou pavelló poliesportiu del barri del Temple. L'empresa Teyco ja ha fet els fonaments i ha començat a bastir els pilars del tercer pavelló poliesportiu de Tortosa. El nou equipament té un pressupost d'1,6 milions d'euros, que l'Ajuntament tortosí finançarà amb una part dels 3,8 milions que ha rebut del fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local. L'alcalde, Ferran Bel; la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, i el regidor d'Esports, Pere Panisello, van fer ahir una visita a les obres, que s'estan fent en un solar municipal del pla parcial Portal de Ciutat Nord, al barri del Temple. De fet, el nou pavelló serà una peça clau en el desenvolupament urbanístic d'aquest sector, ja que estarà situat al costat del nou passeig del Canal.

“El pavelló té una pista de competició, dues d'entrenament, sis vestidors i una grada per a 300 persones, ampliable fins a 600”, va destacar Bel. L'alcalde també va remarcar la línia “moderna i molt funcional“ del nou equipament, que ha estat dissenyat per l'arquitecte Iván Martín. L'estructura del pavelló són unes parets de formigó prefabricat i una coberta metàl·lica, amb panells solars. Amb tot, el pavelló tindrà molta llum natural, gràcies a les obertures. A banda, en una de les façanes s'habilitarà un rocòdrom. “A més, a l'exterior hi haurà una zona amb aparcaments, però la superfície es podrà convertir en tres pistes poliesportives a l'aire lliure, que es podran utilitzar en esdeveniments especials”, va afegir-hi. Segons Bel, la previsió és acabar les obres abans del gener del 2011, amb l'objectiu de “descongestionar” el pavelló poliesportiu de Ferreries i reduir “a la mínima expressió” les activitats que es facin al pavelló de Remolins, que se centrarà en les fires.

LA XIFRA
2.093 metres quadrats de superfície construïda tindrà el nou pavelló de Tortosa. La pista mesurarà 44x23 metres.

Deu vegades més barat que el pavelló firal

El pavelló del Temple serà una realitat menys de quatre anys després de la inauguració del pavelló firal i esportiu de Remolins, que va costar 10,5 milions. “Això ja forma part del passat, i els que el van fer ja no són al govern municipal; però si aquest pavelló s'acaba fent per 1,6 milions, que no és un preu excepcional, serà un exemple de gestió”, va dir l'alcalde. Ferran Bel va recordar les mancances dels vestidors del pavelló de Remolins.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 22-07-2010 Pàgina 8

5 comentaris:

  1. Un pavelló esportiu tant proper i tant llunyà pels veïns del Raval de la Llet……

    ResponElimina
  2. Tens raó Mc Calan, en línea recta des de casa el tinc a 100 mts, per a arribar pot ser n'he de fer 6 o 7 vegades més

    ResponElimina
  3. Quan estiguin en servei les noves escoles, els alumnes es veuran obligats a fer el mateix recorregut? Si així fora es del tot irracional.

    ResponElimina
  4. Al·lucino: A la pagina 3 del "butlletí" de Juliol de CIU, sobre el qual n'hi ha per fer un més extens comentari, es pot veure una foto interior d'un pavelló esportiu sota el peu.....Nou pavelló poliesportiu Temple-Sant Llátzer.
    Al costat, una altra foto diu Nova piscina i complex esportiu de Ferreries, aquí la foto, si hi pares atenció, és pot veure com la foto és virtual. Quines coses, no?
    Parlant de coses, a la portada, no s'hi poden estar i ja anomenen a Joan Sabaté. Oposició a l'oposició? Poca confiança?
    El que també es pot constatar fàcilment és que el butlletí/galeria fotogràfica ha costat pasta llarga.

    ResponElimina
  5. Va va!si sou exagerats,o potser mes que exagerats,una mica dropets.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta