9 de juliol del 2010

[Tribuna] 'Volem l'Estatut, tot l'Estatut, cap altra cosa que l'Estatut', de Maria Beltran

Aquest dissabte els socialistes de l'Ebre assistirem a la manifestació en defensa de l'Estatut. Ho fem des del convenciment que no pensem renunciar a allò que el poble de Catalunya va votar, en defensa de l'autogovern de Catalunya del qual l'Estatut n'és la seva màxima expressió.

La sentència del Tribunal Constitucional es produeix gairebé quatre anys després de presentar-se el recurs, sent l'Estatut plenament vigent i amb prop de 50 lleis que el desenvolupen. Tot i que s'ha d'esperar a disposar de la totalitat de la sentència, estem en el convenciment que el Tribunal Constitucional s'hauria d'haver inhibit o haver declarat la plena constitucionalitat de l'Estatut, que cal recordar una vegada més que ha estat aprovat per les corts Generals, refrendat pel poble de Catalunya. Hem de tenir clar, però, que aquesta sentència no dóna la raó al Partit Popular, que impugnava 124 articles, sinó que el tribunal ha declarat la constitucionalitat de l'Estatut, tret de catorze preceptes declarats inconstitucionals i 23 articles i 4 disposicions addicionals que han de ser interpretats. Com diu el president Montilla, la indignació que sentim no ens ha d'impedir afirmar amb rotunditat que l'Estatut que vàrem votar segueix vigent i ha estat declarat constitucional molt majoritàriament.

Per això, els socialistes defensarem íntegrament el contingut del nostre Estatut com a expressió majoritària de la unitat civil i política del poble de Catalunya. Serem a Barcelona defensant el nostre projecte, i la única possibilitat d'unitat catalanista, la defensa íntegra de l'Estatut i el seu ple desenvolupament, a través de la política, refent el pacte estatutari en la seva integritat, reforçant l'esperit ample i generós del pacte institucional. Hem de tenir també present, com assenyala el nostre President, que som davant d'una sentència que és responsabilitat exclusiva d'un tribunal i que això no es pot traduir en una confrontació negativa amb la resta de pobles d'Espanya. Ara és el moment, també parafrasejant Montilla, d'expressar la grandesa de Catalunya. I en el nostre cas, també, de demostrar la unitat de les Terres de l'Ebre en defensa d'aquest estatut refrendat pel nostre poble el 2006, molt millor que l’aprovat el 1979 i que comporta un avenç molt important en reconeixement nacional, en competències, en millora de recursos i en millora dels instruments que tenim per defensar els nostres interessos, a banda de recollir una nova ordenació territorial que fa justícia històrica amb les Terres de l'Ebre. Un esforç que els socialistes creiem que ha valgut la pena i que convé continuar. Volem l'Estatut, tot l'Estatut, cap altra cosa que l'Estatut.

Maria Beltran
és secretària d'Organització del PSC de l'Ebre i alcaldessa de Tivenys

5 comentaris:

  1. La felicito per la seva exposició i mesura.

    ResponElimina
  2. I això es fa acatant?

    ResponElimina
  3. "Volem l'Estatut, tot l'Estatut, cap altra cosa que l'Estatut."...i pq no acaba amb un "i si no és així, m'enfado i no respiro!". Per la mort de Déu!! I encara parla de si el PP perd o guanya...quines són estes tonteries? Esta dona no se n'antera q això no va de PP o PSOE? Sinó de què el PP i el PSOE s'han petat l'Estatut tant com han volgut? Que li pregunte al seu amic Alfonso Guerra què va fer el seu partit amb l'Estatut original http://www.youtube.com/watch?v=blNbXkN-67Y&feature=related

    Que tots i totes les filosociates es mirin este enllaç del youtube i què diguen q en pensen? A qui volen enganyar? Això és Espanya, per activa i per passiva. I que Maria Beltran es deixe de pendre segons quines coses pq les Terres de l'Ebre continuem sent 4 comarques de la Dipuatció de Tarragona per al seu partit i per a España.
    Quins polítics, xeic, quins polítics!!

    ResponElimina
  4. Arjub; amb independència de que Alfonso Guerra sigui un polític “infumable”, com n’hi han a tot arreu, sempre es d’agrair els discursos tranquils i ponderats, provinents de qualsevol ideologia, agradin o no.

    ResponElimina
  5. McCalan, com diuen a Galícia: "Se mos pixen a sobre i diuen que plou". Això és el que fan els polítics d'avui en dia com Maria, pixar-mos a sobre i encara els hi donem les gràcies.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta