6 de juliol del 2010

Via lliure per externalitzar el 49% de les accions d'Aigües de Tortosa

CiU, ERC i PP desestimen totes les al·legacions que havien presentat PSC i ICV · L'Ajuntament aprova una moció en defensa de l'Estatut, que només rebutja el PP.

El govern municipal de Tortosa (CiU i ERC) va fer servir ahir a la nit la seua majoria per desestimar totes les al·legacions que els grups del PSC i ICV havien presentat al concurs per externalitzar el 48,93% de les participacions de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP). A més, el govern de Ferran Bel va comptar amb el suport de l'únic regidor del grup del PP. En canvi, el PP va quedar sol quan CiU, ERC, PSC i ICV van rebutjar amb una moció la sentència de l'Estatut.

Un cop desestimades totes les al·legacions, el govern de Ferran Bel podrà reactivar la tramitació del concurs públic per externalitzar durant 25 anys el 48,93% d'Aigües de Tortosa, al qual s'havien presentat dues empreses. La tinenta d'alcalde i presidenta de l'EMSP, Meritxell Roigé, va dir que no hi havia cap criteri tècnic, jurídic o econòmic que pogués fer «admissibles» les al·legacions presentades per l'oposició, tot i que va assenyalar, com ja havia fet fa uns dies, que les d'ICV estaven més treballades que les del PSC.

Però tot i aquesta floreta, el portaveu d'ICV, Jaume Forcadell, no va reprimir el seu malestar pel fet que CiU i ERC no acceptessin cap de les 47 al·legacions que havia presentat. «Darrerament, hem copsat una certa reticència a acceptar les nostres propostes, fet que està contribuint a un aïllament dels partits del govern», va remarcar. Forcadell va afirmar que l'únic que importa al govern de Bel és ingressar més diners per «tapar forats econòmics», i va lamentar que no haguessin acceptat alguna de les al·legacions fetes per blindar les tarifes, o bé per garantir una inversió suficient i el control de l'Ajuntament. A més, Forcadell va criticar la desinformació i la falta de transparència en el procés, i va suggerir que l'única manera de garantir la participació ciutadana en un tema «estratègic per a la ciutat» seria organitzar una consulta popular.

Per la seua banda, Joan Sabaté (PSC) va acusar el govern de CiU i ERC de voler «vendre part d'una empresa sanejada per traure rendiment a curt termini». A més, Sabaté va criticar que l'equip de govern haja desestimat les al·legacions amb respostes «barroeres i poc precises», així com que haja infravalorat l'empresa d'aigües per afavorir el futur soci privat. «Amb aquesta operació, és com si estiguessin demanant un préstec de 10,5 milions amb un 10% d'interessos», va advertir.
Només un moció sobre l'Estatut

Tot i que va afirmar que creu que «Catalunya és una nació», el regidor independent Antonio Faura va preferir –«per rigor jurídic i polític»– que el grup del PP quedés al marge de la moció en defensa de l'Estatut que van aprovar la resta de grups de l'Ajuntament de Tortosa. Amb tot, va advertir que no havia rebut instruccions del PP, i que només rebutjava la moció per «convenciment personal». Es tractava d'una moció de presidència en contra de la sentència del Tribunal Constitucional que donava suport a les accions que puga decidir el Parlament per majoria i que feia una crida a la participació en la manifestació de dissabte a Barcelona. Finalment, la portaveu de CiU, Meritxell Roigé, també va acceptar que la moció inclogués el suport de l'Ajuntament a les accions que liderés el president de la Generalitat, José Montilla. Aquest gest –que no s'havia pogut lligar durant la junta de portaveus anterior al ple– va fer que el PSC retirés una moció pròpia i s'alineés amb CiU, ERC i ICV. Joan Sabaté va sol·licitar veure els canvis per escrit.

Publicat a ElPunt.cat i a
* El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 06-07-2010 Pàgina 9

2 comentaris:

  1. Quina vergonya, quina vergonya! O sigui que per culpa d'una mala gestió d'una empresa privada que va executar una obra per sobre del seu pressupost, una empresa pública s'ha d'acabar venent...que no eren les públiuqes les q no funcionaven i les privades el paradigma del bon funcionament? Si ERC continua tragant-se estos sapos no el votarà ni sa mare!!! O potser ja no són "Esquerra"?

    ResponElimina
  2. Són les meravelles del Pavelló firal au xiquet Juanito Emsp a la Ruïna!!I de paso la privatizem ja pagarem l'aigua encara més cara !!tardarà mes o menys però ja ho verem animo!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta