7 de juliol del 2010

[Crònica] Passar del «Fem-ho bé» al «vostès ho feien pitjor»

Tortosa ha tingut, els últims anys, un problema de pressupost extrajudicial elevat. Factures pendents o trobades al fons d'algun calaix, que l'Ajuntament reconeix, en anys posteriors, fora del pressupost en què es va fer la despesa o la inversió. Aquest dilluns, el ple va aprovar un extrajudicial de 232.103 euros per a l'exercici del 2009, una xifra que el govern de CiU i ERC va qualificar com a «històrica», tenint en compte la crisi econòmica i que, l'any 2002, l'Ajuntament va tenir «una pilota» de més de 3 milions. De fet, la comparació era fàcil, ja que fa set anys es va aprovar l'extrajudicial més elevat. En els últims anys, les factures sense consignació han ranejat els 1,2 milions. Un cas a banda és el del 2007, que va ser de 2 milions, ja que l'anterior govern de Joan Sabaté va aprofitar el final del seu mandat per accelerar algunes obres i al juny les partides ja estaven esgotades.

Així, l'exalcalde socialista va intentar tacar (per segon any) la gestió econòmica del convergent Ferran Bel, i va alertar que, a més dels 232.103 euros reconeguts, hi ha també 63 decrets d'alcaldia amb data 31 de desembre del 2009, però ratificats al llarg d'aquest 2010, per ordenar el pagament d'uns 890.000 euros. Segons Sabaté, aquesta és la manera que té Bel d'«encobrir» el pressupost extrajudicial. I la regidora d'Hisenda, Matilde Villarroya, que esperava aquest argument, va recordar que el govern anterior també feia aquest tipus de retocs financers. Per exemple, el 2005 van aprovar una cinquantena de decrets per valor de 3,3 milions d'euros, però que també calia sumar a un extrajudicial d'1,4 milions. Tot i la polèmica, i per no perjudicar els proveïdors, l'extrajudicial del 2009 es va aprovar per unanimitat. A tot això, l'únic que va encertar la diana va ser Jaume Forcadell (ICV), que va criticar que CiU haja oblidat el seu lema electoral, Fem-ho bé, tot adoptant la cantarella inevitable vostès ho feien pitjor.

Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 07-07-2010 Pàgina 8

8 comentaris:

  1. No entenc que una cosa molt positiva per a la ciutat, com reduir l'extrajudicial, pugui ser criticada.
    Suposo que hi ha altres coses per poder criticar.
    Jo el que veig es que les coses estan canviant, i Tortosa tot i la crisi esta fent un munt d'obres molt necessaries.
    I no em val que son amb els fons de ZP perque abans també hi era i podia subvencionar amb més diners, a més que els diners es donen pero cal fer el projecte i executar-lo.

    ResponElimina
  2. Estes obre han reduït l'atur tortosí?
    En quin tant per cent, quant temps?
    Només una pregunta estúpida.

    ResponElimina
  3. Josep Maria, no entenc aixo de que "abans també hi era", el què, el fons o Zapatero?. Una altra cosa, tu ves fent projectes i projectes, que si no tens diners.....

    ResponElimina
  4. No entenc res !!Si es fa !Perquè es fa si no es fa perque no es fa,la questió es criticar un alcalde que fa coses i no solament la "cosa" Lo super pavelló firal No hi ha color veritat ??

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. jo el que voldria saber és si ja s'han iniciat les obres del pavelló del temple, ja que en teoria ha d'estar acabat per a finals d'any i van dir que la durada de les obres era de 8 mesos...

    ResponElimina
  7. Apèl, jo encara no he vist que ningú critiqui cap obra de les que es fan. Es podrà criticar l'apropiació -l'autoria-, la forma en que es fa o es ven, però l'obra?. El que es constatar sovint és la evidencia de que algunes de les més importants han estat i estan finançades pel anomenat plan ZP. Res més, benvingudes les obres a la llarga Sant Vicent, el Parc, el pincat o el que sigui.

    ResponElimina
  8. Hacia mucho tiempo que no veía un pleno del Ayuntamiento de Tortosa.

    Esta vez he tenido la curiosidad de verlo y me he sentido, decepcionado por una parte, y muy indignado por la otra.

    Es preocupante la prepotencia y manera de tratar a la oposición por parte de "nuestro" alcalde Sr. Fer-ho Bé, que cada vez me recuerda más las últimas actuaciones del Sr. Aznar. Es preocupante y alarmante la manera de actuar de la Sra. Roigé ( además de ser una digna seguidora de las directrices de su "jefe", lo hace con tan mala leche y cara de padecer una úlcera estomacal u otra cosa parecida, que le aconsejaría una revisión médica urgente, por si las moscas ).

    Es preocupante la manera de hacer oposición del principal partido de la oposición. Parece que hayan perdido algo más que la memória...

    La única voz "consecuente" parece ser la del Sr. Forcadell, a quien se le ningunea continuamente por parte del Sr. alcalde y todos los miembros de gobierno.

    En fín, a disfrutar de las Fiestas del Renacimiento, y a ver si "otro renacimiento" es posible en la clase política tortosina que nos está tocando padecer.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta