6 d’agost del 2010

Treball 'troba feina' a 294 persones desocupades

La consellera Serna ha inaugurat la nova oficina de Treball a Tortosa. Foto: Generalitat de Catalunya
Els Plans Extraordinaris d’Ocupació Local (PEOL) del Departament de Treball han permès la contractació de 294 persones a les Terres de l’Ebre. Els plans combinen activitats de formació i de treball per a persones en atur, de les quals s’han beneficiat 47 entitats locals per desenvolupar 78 projectes a les Terres de l’Ebre, amb un import de més de 2,1 milions que ha atorgat Treball a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).  Els Plans Extraordinaris d’Ocupació Local estan vinculats als sectors bé tradicionals o bé emergents que generaran ocupació, com ara les tecnologies de la informació i la comunicació, les energies renovables, l’eficiència i l’estalvi energètic, i la rehabilitació d’habitatges, edificis o equipaments de titularitat o d’ús públic. El canvi de les polítiques adreçades a les persones en atur aposta per la formació, l’assessorament, l’orientació i l’experiència professionalitzadora de les persones en atur en sectors que puguin crear ocupació.

Aquest canvi s’està aconseguint, segons Treball, amb el consens i la col·laboració dels agents econòmics i socials i les empreses. Durant un període de sis mesos, 294 persones treballen i es formen en les activitats de les especialitats professionals incloses en els Plans Extraordinaris d’Ocupació Local. Les entitats locals contracten les persones en situació d’atur inscrites com a demandants d'ocupació a les oficines de treball, que no cobrin la prestació o subsidi d'atur o els manqui un mes per exhaurir-la, en el moment de la presentació de l'oferta d'ocupació. Per la seua banda, les persones contractades, tenen l’obligació de formar-se, fora de la seva jornada laboral, amb formació transversal o professionalitzadora. Aquesta formació té una durada mínima de 60 hores i un màxim de 125 hores d’acord amb les característiques del pla formatiu, vinculat a les contractacions, presentat per la corresponent entitat local.

Els projectes s'han distribuït de la manera següent:
- Energies renovables i estalvi i eficiència energètica: Hi ha 8 projectes d’entitats locals per fer actuacions d’eficiència energètica i energies renovables en centres o dependències de titularitat pública, que permeten la contractació de 12 persones.

- Rehabilitació d’habitatges, d’edificis i equipaments de titularitat o d’ús públic: Entre els 43 projectes, destaquen els que permeten la rehabilitació de centres educatius, serveis socials, sanitaris, culturals o esportius que suposen la contractació de 240 persones.

- Tecnologies de la informació i la comunicació: Hi ha 27 projectes en actuacions com, per exemple, la digitalització i el tractament de documents, que possibiliten la contractació de 42 persones.

Nova oficina del SOC a Tortosa

La consellera de Treball, Mar Serna, acompanyada del secretari general del Departament, Antoni Fernández, del director del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Joan Josep Berbel, del director dels serveis territorials de Treball a  l’Ebre, José Martín, i de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha inaugurat aquest divendres la nova Oficina de Treball de Tortosa. Situada al Passeig de Ribera, l'oficina substitueix l'anterior, que també estava ubicada al barri del Temple. La nova oficina de Tortosa compta amb una superfície de 588 metres quadrats, el que implica un guany de 238 metres quadrats més respecte de l’anterior, i dóna servei a gairebé 9.000 ciutadans. A l’oficina atenen la ciutadania 26 treballadors, 18 del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que es dediquen a les polítiques actives d’ocupació –bàsicament orientació i assessorament a les persones en atur- i vuit més del Servicio Público de Empleo Estatal (SPEE), que treballen en les gestions relacionades amb la percepció de prestacions per desocupació. A banda, l'oficina compta amb tres Punts d’Auto Servei (PAS), que permeten fer tràmits administratius senzills, com és per exemple renovar la demanda d’ocupació o obtenir certificats. A més, tot utilitzant els PAS, la persona no ha d’agafar torn ni esperar que el personal de l’oficina puga atendre’l.

1 comentari:

  1. Doncs jo la feina me l'he trobat jo, perquè segons la senyoreta que em va atendre a n'aquesta oficina, no hi ha treball per algú com jo. La meva experiència personal va ser, que em van tractar realment mal, suposo que no era el seu dia.

    Espero que la pròxima vegada l'atenció sigue un poc més cordial.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta