2 d’agost del 2010

[Vídeo] El soci privat d'Aigües de Tortosa serà una unió temporal d'Aigües de Catalunya, Aigües de València i Comsa Emte




L'Ajuntament de Tortosa té previst adjudicar aquest dilluns al vespre el 49% de les participacions de l'empresa d'aigües (EMSP) durant, 25 anys, a una unió temporal d'empreses formada per Aigües de Catalunya, Aigües de València i Comsa-Emte. Així ho ha anunciat aquest matí l'alcalde, Ferran Bel, i la regidora d'Urbanisme i presidenta de l'EMSP, Meritxell Roigé.

De les dues propostes que s'havien presentat al concurs, la que ha aconseguit una millor puntuació ha estat la UTE formada per Aigües de Catalunya, Aigües de València i COMSA-EMTE. En segon lloc ha quedat SOREA. Amb aquest acord, l'Ajuntament ingressarà 2,3 milions d'euros en concepte d'externalització, i transcorreguts els 25 anys l'EMSP tornarà a ser íntegrament municipal, a canvi de 1.000 euros. L'Ajuntament ingressarà 9 milions d'euros com a dret d'ús de les instal·lacions, la qual cosa suposa una millora substancial de l'oferta inicial, que era de 6,5 milions. En concepte d'ingressos no tarifaris, l'Ajuntament ingressarà durant els primers 10 anys de concessió un total de 2,1 milions d'euros, la qual cosa garanteix que es cobrarà més del que actualment s'ingressa. I, finalment, en concepte de millores en inversions complementàries a la xarxa, l'adjudicatari es compromet a pagar a l'Ajuntament 3,3, milions d'euros en 25 anys.

En l'operació d'externalització d'Aigües de Tortosa, l'Ajuntament mantindrà el control sobre la societat en una operació que revertirà en benefici del municipi. L'externalització generarà recursos suficients per, entre d'altres, poder amortitzar el crèdit de 3,5 milions d'euros contret per l'EMSP durant el mandat anterior per fer front a les obres del pavelló de Remolins. L'alcalde ha explicat que la UTE que s'ha adjudicat la concessió està liderada per Aigües de Catalunya en un 60 per cent, seguida per Aigües de València (20%) i COMSA-EMTE (20%), que a la vegada formen part de l'accionariat d'Aigües de Catalunya. Els tècnics han donat 95 punts als guanyadors, per 81 que ha obtingut SOREA.

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta