2 d’agost del 2010

Els veïns del Rastre obren un bloc a internet

El blocaire Toni Gallardo és un dels impulsors del bloc de l'Associació de Veïns del Rastre, un nou espai a internet que naix per anar informant de l'activitat de l'entitat. El Rastre és un barri emblemàtic, popular i molt tradicional del nucli antic de Tortosa, que en els últims anys està experimentant importants canvis demogràfics, socials i també urbanístics. L'Associació de Veïns del Rastre treballa per conservar l'essència i la identitat del barri, però, a la vegada, col·labora en el manteniment de la cohesió social d'una zona avui molt més diversa que abans. En aquest sentit, el bloc s'ha engegat coincidint amb les festes del barri, que se celebraran del 12 al 15 d'agost. Però la intenció de l'entitat és mantenir actiu el bloc durant tot l'any, tot informant als lectors de tot allò que fa l'associació veïnal. A banda, també treballaran per recuperar la memòria històrica d'aquesta part de la ciutat, tot seguint l'esperit de la web 2.0. Per començar, El bloc del Rastre demana l'ajut dels internautes per datar amb precisió l'any en què es va fer una fotografia antiga del repartiment del panoli, i que podria ser del 1920 o del 1927. La foto il·lustrarà el programa d'actes de les festes d'enguany al barri del Rastre.

4 comentaris:

  1. Gràcies, Gustau.

    http://elblocdelrastre.blogspot.com/2010/08/gracies-la-marfanta.html

    ResponElimina
  2. Benvingut sigue el bloc del Rastre! Sobre la foto, diria que el 4t començant per l'esquerra de la fila de baix, soc jo: Alonso Navarro Álvarez. Deuria ser sobre el 1968-9. Jo ballava les danses. Primer, amb els Cantaires, després amb el "Grupo tortosino de danzas folclóricas", a l'antiga Casa de la Cultura- actual Palau Oliver de Boteller. El que està més a la punta esquerra (sempre mirant de front) crec que és Lengua, que vivia al carrer del Vall.
    Fins una altra,

    ResponElimina
  3. Pos mireu-s'ho bé perquè tenim un decalatge de 40 anys, entre el que diu tu, Alons, i el que ens explica al mateix bloc Gallardo. (1920/1927)

    ResponElimina
  4. Certament hi ha un decalatge important, però en principi ens ratificaríem en la idea que és dels anys 20. La informació ens arriba per dues fonts diferents, tot i que discrepin de l'any exacte. És més, qui ens l'ha cedit la va adquirir precisament perquè hi sortia el seu pare.

    Agraim la col·laboració, evidentment. Estaria bé continuar aquest intercanvi per acabar de quadrar la datació de la imatge.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta