25 de setembre del 2010

Garantir l'aigua durant la neteja del pantà de Flix


Acuamed adjudica per cinc milions les primeres obres del pla de restitució.

La societat estatal Acuamed, que depèn del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, va anunciar ahir que ja ha adjudicat les sis primeres obres del pla de restitució territorial, un projecte complementari a la descontaminació del pantà de Flix. Les obres seran executades conjuntament entre el ministeri i el Departament de Medi Ambient, amb una inversió total de més de cinc milions d'euros. En aquest sentit, l'Estat i la Generalitat van acordar el març invertir a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona un total de 57,3 milions d'euros en 144 obres. A les quatre comarques de l'Ebre i al Priorat, les 58 obres del pla de restitució serviran per garantir l'abastament d'aigua als municipis, en cas de contaminació al riu Ebre durant la neteja de l'embassament de Flix.

De les sis obres, la que té un pressupost més elevat és l'equipament dels pous del barri del Rastre, així com la conducció fins al dipòsit de la Residència, a la part alta de Tortosa. El projecte té un pressupost d'1,17 milions d'euros, i ha estat adjudicat a la constructora Tau-Icesa. Una altra de les actuacions destacades és la millora de la planta de tractament de la mancomunitat que formen la Pobla de Massaluca, Vilalba dels Arcs i Batea (POVIBA), i que farà Comsa-Emte Medioambiente SL per 806.000 euros. A més, també s'han adjudicat el nou dipòsit regulador i les conduccions associades de Móra d'Ebre (649.600 euros), el nou dipòsit d'Ascó (595.800 euros), el nou dipòsit de Tivenys (199.500 euros) i la connexió entre els dipòsits de Residència i Migcamí, a Tortosa, per 481.400 euros. Les inversions del pla de restitució territorial beneficiaran una població de 185.000 persones i un total de 71 municipis.


Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 25-09-2010 Pàgina 9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta