25 de setembre del 2010

Només redactar el projecte del nou hospital val 10 milions


El Departament de Salut té previst fer públic el 28 de setembre la idea guanyadora del nou hospital de les Terres de l'Ebre, que s'ha de construir als terrenys del pla parcial de la Farinera, a Tortosa. Ara fa dos mesos, la consellera de Salut, Marina Geli, va presidir l'obertura de les cinc propostes finalistes per al concurs d'idees del nou hospital. Així, un cop elegit l'equip guanyador que s'encarregarà de redactar el projecte definitiu, l'hospital que ha de substituir el Verge de la Cinta entrarà en una fase decisiva. En aquest sentit, només la redacció del projecte del futur hospital té un cost estimat de 10 milions.

El nou hospital de les Terres de l'Ebre preveu una superfície construïda de prop de 54.000 metres quadrats, i un aparcament de 700 places. El pressupost previst per a la seua construcció és de 133,4 milions d'euros, import que inclou les obres i també l'equipament de l'hospital. El nou centre tindrà 40 especialistes i serveis, setze més que l'actual. El Verge de la Cinta té 243 llits, i el nou centre en tindrà 287 i, d'aquests, 236 seran per a malalts aguts, 15 per a psiquiatria i 28 per a cures intensives. A més, es preveu que el nou centre disposo de l'àrea d'urgències, urgències pediàtriques, àrees ambulatòries, una àrea quirúrgica amb unitat de cirurgia sense ingrés, una àrea obstètrica, una àrea de diagnosi per la imatge, i un accelerador lineal. Les últimes previsions de Salut són que el nou hospital de les Terres de l'Ebre puga ser una realitat a partir del 2014. Mentrestant, però, continuaran les millores a l'hospital Verge de la Cinta, com les obres que es fan a les sales d'operacions i a urgències.

Més informació a El Punt:
-Inauguren el nou hospital de Reus, que obrirà a l'octubre

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 25-09-2010 Pàgina 2


Imatge: Generalitat de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta