25 de setembre del 2010

Xarxa Oberta per connectar les Terres de l'Ebre amb fibra òptica


El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presentat aquest matí a Tortosa el projecte Xarxa Oberta a les Terres de l’Ebre. Amb una inversió prevista de 68 milions d'euros, la fibra òptica connectarà totes les seus corporatives de la Generalitat i els edificis públics de tots els municipis. La Xarxa Oberta havia de ser un projecte per a tot Catalunya, però es desplegarà inicialment només a les Terres de l’Ebre i a la resta de territoris del país que ja tinguen la infraestructura disponible. En total, seran 696 edificis i 95 municipis connectats. Els resultats d’aquest desplegament pilot determinaran com es desenvolupa la resta del projecte, que el farà extensiu a la resta de seus de la Generalitat i municipis de Catalunya. El govern va adjudicar dimecres el projecte Xarxa Oberta a Imagina-Axia.

[Més informació:

En aquest primer desplegament a l’Ebre, la Xarxa Oberta connectarà 52 municipis i 297 seus corporatives de la Generalitat, que inclouen centres docents, equipaments sanitaris, edificis judicials, centres administratius i altres seus públiques. Pel que fa a la resta del territori, es connectaran 44 municipis i 399 seus corporatives. Així, durant la seua intervenció, Ausàs ha destacat l’aposta de Governació “per desplegar xarxes de nova generació que puguin satisfer la demanda creixent d’ample de banda de les administracions públiques, un pas endavant necessari per oferir més i millors serveis a la ciutadania”. “Amb la connexió amb fibra òptica es podran millorar serveis, especialment als camps de la salut, l’educació, la seguretat i la justícia”, ha remarcat. El conseller també ha volgut destacar la importància que la fase inicial es desenvolupi a les Terres de l’Ebre, ja que els seus ciutadans "seran els primers en comprovar les millores que es notaran al seu dia a dia, millores quan vagin al metge o en l’aprenentatge dels nens a lescola".

La Xarxa Oberta prestarà els serveis de connectivitat a les seus actuals i futures. A banda, l’excedent d’ample de banda servirà per la prestació de serveis al mercat majorista, en els termes determinats per la Direcció General de la Competència de la Comissió Europea. Un cop finalitzat el contracte de concessió, de 20 anys de durada, l’empresa explotadora posarà la xarxa a disposició de la Generalitat.

Foto: Generalitat de Catalunya

1 comentari:

  1. De que em serveix la rapidesa de connexió d’una xarxa amb fibra òptica si aviat no tindré res a dir ?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta