22 de setembre del 2010

La Cambra de Reus reitera que Ascó és la millor opció per a l'MTC

La UGT de l'Ebre també lamentaria que l'MTC es fes a Zarra i critica la candidatura del territori a reserva de la biosfera perquè és massa proteccionista i no aportaria gens de projecció industrial

La Cambra de Comerç de Reus va reiterar ahir la seua aposta en ferm perquè el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears s'instal·li a Ascó, municipi que pertany al seu àmbit cameral. A través d'un comunicat, la Cambra de Reus afirma que Ascó és “la millor candidatura” des del punt de vista tècnic, tot i l'informe interministerial que ha deixat la població valenciana de Zarra en primera posició. Així, la Cambra de Reus recorda que en la seua àrea d'influència ja hi ha tres centrals nuclears i una quarta de desmantellada, i que Ascó té connexions viàries i ferroviàries, a més del suport dels “representants econòmics, empresarials, sindicals i de col·legis professionals de tot Catalunya”. Uns punts a favor que la candidatura de Zarra no té, segons la Cambra de Reus, que qualifica de “perversa” la terminologia dels grups i plataformes contraris a l'MTC, “parlant a tothora de cementiri nuclear”.

Rèplica de la CANC a la Cambra i nou Grup Veïnal del Baix Ebre

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) va respondre ahir mateix la Cambra de Reus. Segons la CANC, la candidatura d'Ascó no té consens social, econòmic ni polític. A més, recorda que les altres tres cambres de la demarcació –Tortosa, Tarragona i Valls– no aproven el projecte, i que Reus no pot acreditar el seu suport “amb cap document”.
D'altra banda, dilluns es va constituir el Grup Veïnal del Baix Ebre. Tot i que serà autònom, el col·lectiu es coordinarà amb altres grups i amb la CANC. Així, el seu objectiu és conscienciar la gent de la comarca “dels perills i els problemes” que comportaria el cementiri nuclear, que consideren una “agressió al territori”. A més, el col·lectiu qualifica de “maniobra de distracció” per desmobilitzar la gent de l'Ebre l'informe que situa Zarra en primera posició, i ha criticat el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, el republicà Lluís Salvadó, per haver caigut en el “parany” del PSC.


Segueix llegint aquest article a El Punt...

Foto: Cambra de Comerç de Reus

1 comentari:

  1. Au pos, si els hi sebla tan collonut, que ho fiquen a la plaça del Mercadal, davant del Centre Gaudí i l'Ajuntament de Reus, que tal com he sentit podrán fer visites turístiques i els anirá mooolt bé, podríen fer una ruta modernista-nuclear conjunta. Es important a les Terres de l'Ebre lliçons d'economía sostenible i estima a l'entorn de part del Camp de Tarragona... suposo que si tenen per costum a Reus foter-se en els assumptes de seguretat, salut i medi ambient dels veïns a l'estil Barcelona, entenc la simpatía que desperten a Tarragona capital

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta