29 de setembre del 2010

Ràdio Tortosa inicia la nova programació l'1 d'octubre

Les principals novetats són el magazine informatiu "La Punta del Diamant", el programa "En clau esportiva", l'espai d'entrevistes "L'hora del vermut", la tertúlia periodístia "Montcada 27", l'agenda cultural "Bufandes grogues", el musical "Ebre Musik" i l'humorístic "La magnitud de la tragèdia".

Ràdio Tortosa comença aquest divendres una nova etapa en la seua història, amb l'estrena de programació, equip humà i noves instal·lacions. Des del carrer Montcada, al cor del nucli antic de la ciutat, els oients descobriran al 103.0 de l'FM i al web http://www.radiotortosa.cat/ la nova emissora municipal de Tortosa. Una edició especial del magazine matinal "La Punta del Diamant", comandat per la periodista Núria Móra, obrirà el foc d'aquest nou camí que emprèn Ràdio Tortosa, deu anys després de la seua creació. L'estudi 1, on s'emetran la majoria dels programes, és a tocar del carrer i els ciutadans podran veure en directe com es fa i com es viu la nova Ràdio Tortosa.

En el marc de la programació d'aquest primer dia d'emissió, s'explicarà quins són els protagonistes de l'emissió regular, que arrencarà dilluns, 4 d'octubre. L'objectiu ha estat consolidar una programació estable, molt centrada en la informació de proximitat i en la potenciació de la identitat cultural i social de Tortosa i de les Terres de l'Ebre. Per a fer-ho possible, es compta amb un equip de professionals i col·laboradors disposats a convertir Ràdio Tortosa en "l'emissora líder a la ciutat i al territori". Al capdavant dels informatius hi ha Maite Ruiz. Núria Móra és la responsable del magazine "La Punta del Diamant". Carlos Martorell és el tècnic de so que farà possible que l'emissora soni "millor que mai". Finalment, Maria Teresa Gilabert és la directora comercial. La programació es completa amb un equip de col·laboradors format per Oriol Gracià, Vicky Maigí, Jesús Ferrando, Josep Baubí, Ignasi Vidal, Montse Castellà, Joan Forcadell, Bendi Suárez, Albert Melero i Alberto Lamote.

La nova programació aposta per l'actualitat, l'entreteniment, els esports, la música i l'humor. De dilluns a divendres, s'emetran dos informatius de 15 minuts de durada, a més dels butlletins horaris, que acostaran als ciutadans l'actualitat de Tortosa i les Terres de l'Ebre. L'actualitat també s'abordarà al programa "La Punta del Diamant", un magazine diari de dues hores de durada que inclourà entrevistes, tertúlies i espais temàtics. A banda, Ràdio Tortosa aposta també per la informació esportiva amb el programa “En clau esportiva”, conduït per Vicky Maigí, on es tractarà l'actualitat esportiva del territori, i amb les retransmissions en directe dels partits del CD Tortosa, que aniran a càrrec de Jesús Ferrando.

La graella inclourà, a més, en la franja del matí, programes que tractaran temàtiques ben diferents. “L'hora del vermut”, amb Oriol Gracià, servirà per acostar a l'audiència, a través d'entrevistes en profunditat, a personatges de les Terres de l'Ebre. A “DO de l'Ebre”, i de la mà d'Ignasi Vidal, es podran conèixer de prop tots els pobles i ciutats del territori. També hi haurà temps per a la bona cuina amb “Lo rustifaci i les pitances”, a càrrec del cuiner Joan Forcadell. A la franja de tarda es combinarà l'opinió amb l'entreteniment i la música. “Montcada 27”, conduït per Josep Baubí, és una tertúlia en què els periodistes de les Terres de l'Ebre debatran sobre l'actualitat de la setmana.

A “Bufandes grogues”, amb Montse Castellà, es parlarà de cultura, de música i de les activitats que s'organitzen a Tortosa i les Terres de l'Ebre. La gent gran també tindrà un espai a Ràdio Tortosa amb “La veu de l'experiència” amb Bendi Suárez. En la nova programació no hi faltarà l'humor amb el programa “La magnitud de la tragèdia”, a càrrec de Carlos Martorell i Alberto Lamote, ni tampoc la música amb el programa "Ebre Musik", conduït per Albert Melero, i que servirà per entrevistar i donar a conèixer els grups finalistes del concurs Ebre Musik. Melero, a més, presentarà les últimes novetats musicals al programa "Zona House". L'emissora també vol fer de plataforma dels discjòqueis del territori amb el programa "Dj Fòrmula". La graella de Ràdio Tortosa es completarà amb diversos programes informatius que ofereixen tant la Federació de Ràdios Locals com el Consorci de Comunicació Local.

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta