22 d’octubre del 2010

[Tribuna] 'Pressupost de l’Estat: nou engany dels socialistes a les Terres de l’Ebre', per Meritxell Roigé

L’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) ha tornat a posar sobre la taula l’estima que el PSOE té a Catalunya i la completa inutilitat dels 25 diputats al Congrés del PSC que, una vegada més, han estat incapaços de defensar el nostre país i, d’una manera molt evident, les Terres de l’Ebre reclamant unes inversions que mai acaben d’arribar. Efectivament, un any més les nostres terres han tornat a ser les grans oblidades d’uns pressupostos estatals que han comptat amb l’aquiescència del PSC i dels seus representants a les Terres de l’Ebre, que a hores d’ara encara no deuen saber quina cara posar ni com explicar davant la ciutadania allò que és inexplicable. Sincerament, com a tortosina i com a ebrenca, m’ha posat de molt mal humor veure aquesta mateixa setmana com el govern central socialista aprova uns pressupostos impresentables que hipotequen encara més el nostre país. I mentrestant, on és el PSC?

Però jo el que volia fer, ara i aquí, és un repàs dels Pressupostos Generals de l’Estat, allò que els socialistes han decidit fer amb les Terres de l’Ebre durant 2011, i que no podem qualificar de cap més manera que de bufetada al territori. M’explico. D’entrada l’autovia A-7. El govern socialista no té cap tipus d’intenció de desencallar la construcció del tram pendent entre la Jana i el Perelló. Portem 2 anys de retard respecte les previsions inicials. No es contempla al pressupost cap partida per al projecte i el tram de les Terres de l’Ebre continua sense saber quan tindrà autovia. La variant de l’Aldea continua, sí, però a càmara lenta i no estarà acabada, com a molt aviat, fins al 2012. No hi ha cap partida per al desdoblament de la N-420 de Tarragona fins a Valdealgorfa, malgrat el compromís assolit quan els socialistes van apostar per la sortida al mar de l’A-68 per Vinaròs en detriment del traçat per Tortosa i Sant Carles de la Ràpita. Les partides de manteniment de carreteres i de seguretat vial s’han reduït en més de 5 milions d’euros respecte la previsió inicial. El pressupost per a manteniment d’infrastructures s’abaixa 36 milions. El Corredor del Mediterrani tram Tarragona-Castelló encara ha de finalitzar l’estudi informatiu i passaran com a mínim 2 anys fins que es pugui licitar el projecte. La línia ferroviària Reus-Móra la Nova-Casp no rep cap inversió de millora. El famós Pla Integral de Protecció del Delta de l’Ebre retarda el calendari d’inversions i els 2 milions previstos per a 2011 senzillament desapareixen. Les partides destinades a la protecció i millora del litoral de l’Ebre es queden gairebé a zero, malgrat el compromís inicial de posar-hi 5 milions. I mentrestant el mar continua erosionant dia a dia la zona del Delta sense que ni l’Estat ni la Generalitat facin res per evitar-ho. Malauradament el llistat de les “no inversions” és encara més llarg.

Les Terres de l’Ebre estem patint la crisi econòmica igual o pitjor que la resta del territori. Diverses grans empreses han tancat portes en els últims mesos i les xifres d’aturats s’han incrementat d’una manera superior a la resta del país. Davant d’una situació com la descrita, un govern ha d’actuar amb responsabilitat i, com a mínim, a l’hora de planificar les inversions ha de dispensar un tracte equilibrat entre territoris. El que ha fet el govern socialista amb les nostres terres no té nom. Però el silenci del PSC i, molt en particular, el dels seus dirigents a Tortosa i a les Terres de l’Ebre, és del tot impresentable.

Meritxell Roigé i Pedrola
és tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tortosa i candidata a les eleccions al Parlament per CiU

4 comentaris:

  1. Sra.Meritxell aquestes reduccions pressupostaries son proporcionals a les que s'han produit a altres llocs o nomes han reduit les i inversions a les Terres de l'Ebre? Per que no expliques com ho faria CiU si estes al govern, tenint en compte que estem immersos en una profunda crisis economica? Veurem com gestiona la crisis el teu partit si arriba al poder? Retallant serveis publics i privatitzant com feu a Tortosa i com feia el govern de Pujol?

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Possats en lo pitjor, Sra. Roigé, això vol dir que el govern de Madrid a fet amb les Terres de L'Ebre ( recordo que, com a tal, aquesta divisió nomes "existeix" a Catalunya ) el mateix que Convergència en 23 anys? O és que CIU també tractava a les nostres terres com part d'una província?
    Ai, ai, aquesta memòria selectiva.....

    ResponElimina
  4. Hem de fer una capella catòlica per la mare de deu de Meritxell, els sus títols i les seves supèrbies.
    I a vigilar-la que te la cartera de la pasta i la comissió.
    A Bitem ja saben el preu de legalitzar magatzems il·legalitzables pel sentit comú.
    I els gratacels del canal? Tant de pis ens manca?
    Que no veuen que això del creixement s'ha acabat?
    Piano piano i canvi d'urbanistes i arquitectes. Que lo que fan només venen a ser xapusses maldextres.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta