8 de novembre del 2010

Europa planteja soterrar els residus nuclears en cavitats rocoses

Protesta ecologista contra el pas d'un tren amb residus nuclears, a Alemanya.
Foto: El País
La Comissió impulsa una directiva per fer dipòsits nuclears permanents.

La Comissió Europea reclamarà als estats membres que soterrin els residus nuclears en dipòsits definitius. En un termini de quatre anys, els estats de la Unió Europea haurien d'abordar plans per soterrar en profunditat els residus de la indústria nuclear.

Brussel·les vol apostar per dipòsits per emmagatzemar els residus nuclears de forma permanent, un tipus d'instal·lacions que només han començat a projectar-se a Finlàndia i Suècia. Per fer-ho, els estats haurien de buscar cavitats rocoses amb una profunditat d'entre 100 a 700 metres, sempre dins de la Unió Europea. Amb tot, hauran de notificar els seus plans a la Comissió, que podrà modificar-los, i també garantir-ne la participació ciutadana en la designació del destí final dels residus.

El futur magatzem nuclear és una instal·lació de caràcter temporal. Durant 60 anys, aplegarà els residus radioactius d'alta activitat de totes les centrals de l'Estat espanyol. De fet, els residus actuals ja ocuparien el 59,7% de la capacitat del magatzem que s'ha projectat.


Publicat a Elpunt.cat i a


* El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 08-11-2010 Pàgina 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta