29 de novembre del 2010

La fibra òptica de Tortosa i Roquetes s'ampliarà a la resta de les Terres de l'Ebre

La Generalitat i l'empresa Mediapro ja han presentat el projecte de la Xarxa Oberta als futurs clients del territori · La inversió prevista és de 54 milions.

La xarxa pública de fibra òptica que durant les últimes setmanes s'està implant a Tortosa i Roquetes també arribarà a la resta del territori. Així ho ha manifestat el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, que dimarts es va reunir amb l'empresa Mediapro a la Cambra de Comerç de Tortosa. De fet, Bosch va destacar la importància que la fase inicial del projecte Xarxa Oberta es desenvolupi a les Terres de l'Ebre com a territori pilot, “perquè els ciutadans del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta siguin els primers a rebre els beneficis de la millor tecnologia de telecomunicacions a través d'uns serveis públics més eficients en aspectes com ara la sanitat, l'educació, la seguretat i la justícia”. Segons Bosch, la fibra òptica continuarà estenent-se en una segona fase a la resta de Catalunya.

Amb Bosch també van visitar Tortosa el director d'operacions de l'empresa Axia, Norbert Blanchard; l'apoderat d'Imagina, Gerard Romy, i Oriol Carbó i Gustau Serra, com a representants de Mediapro. L'objectiu era explicar el projecte Xarxa Oberta als futurs clients del territori, ja que l'excedent de banda ampla servirà per a la prestació de serveis al mercat majorista. En aquest sentit, la Xarxa Oberta connectarà tots els edificis de la Generalitat i dels municipis, amb un pressupost global de 253 milions d'euros en vint anys, moment en què la xarxa ja serà propietat de la Generalitat.

Molèsties per les obres a Quatre Camins

Tortosa Les obres del ramal que ha de fer arribar la fibra òptica a l'escola de Ferreries han provocat la queixa d'alguns veïns del sector de Quatre Camins. Fa setmanes que es va obrir una rasa a la vorera de l'avinguda de Marcel·lí Domingo, i els alumnes que van a peu han de travessar l'eix de l'Ebre si no volen passar per un solar, i després tornar a travessar per la passarel·la de vianants.

LES XIFRES
19,9
quilòmetres més de fibra òptica tindrà la xarxa de Tortosa i Roquetes. A més, aprofita 2,7 quilòmetres existents.

300
edificis públics i polígons de l'Ebre quedaran connectats amb fibra òptica. La inversió és de 54 milions d'euros.
Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 29-11-2010 Pàgina 48

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta