8 de novembre del 2010

Les associacions de veïns de Tortosa no volen el monument

La FAVT, Aurora Bau, Josep Sánchez Cervelló, Estrella Ramon i la presidenta d'Òmnium Cultural, últimes adhesions a la campanya del casal Panxampla per retirar la simbologia franquista.

Adhesions d'última hora a la campanya impulsada pel Casal Popular Panxampla per aconseguir la retirada de símbols franquistes a Tortosa, unes hores abans del ple en què s'ha de debatre la moció per desmuntar el monument, així com canviar el nom del barri 13 de Gener i de l'institut i de la plaça Joaquín Bau. La Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa (FAVT); l'historiador Josep Sánchez Cervelló, Aurora Bau -historiadora, presidenta de l'Associació pel Dret a Morir Dignament de Catalunya i neboda del polític tortosí-; la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, i l'escriptora Estrella Ramon també demanen la retirada de la simbologia franquista de Tortosa. És la primera vegada que la federació d'associacions veïnals de Tortosa es manifesta públicament a favor de la retirada del monument. També ha estat clara la posició de Sánchez Cervelló: "La cultura democràtica no ha de ser incompatible amb la conservació dels monuments franquistes, sempre que es treguin de la via pública de les ciutats i poblacions".

D'altra banda, el casal Panxampla ha valorat "molt positivament" la decisió de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, de canviar el nom del barri 13 de Gener, tot i que admeten que hauriem preferit que l’alcalde hagués canviat el nom del barri per dignitat democràtica, i no justificant la decisió per una qüestió administrativa. "Entenem que aquesta decisió és conseqüència de la pressió popular exercida per la ciutadania, i pel posicionament de destacades personalitats del territori i dels Països Catalans, que continuen i continuaran posicionant-se favorablement a la moció popular", ha conclòs el casal Panxampla en un comunicat.

1 comentari:

  1. Sánchez Cervelló: "La cultura democràtica no ha de ser incompatible amb la conservació dels monuments franquistes, sempre que...” es faci el que jo dic…
    Una manera molt curiosa d’assumir una iniciativa popular, que encara no sabem si es majoritària o no...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta