21 de novembre del 2010

Les JSC de l'Ebre acusen CiU d'enyorar Franco '35 anys després'

El debat no està mort, a Tortosa. Gairebé dues setmanes després que el ple de l'Ajuntament acordés amb els vots de CiU i PP mantenir el monument franquista de la Batalla de l'Ebre, el tema encara belluga. El mateix alcalde, Ferran Bel, va fer una referència a la polèmica durant el míting central de campanya de CiU a Tortosa, dilluns passat amb Artur Mas, i aquest divendres també ha publicat un article d'opinió per justificar la posició de CiU i per atacar el PSC per l'ús electoralista de la moció impulsada pel Casal Popular Panxampla. Ara han estat les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC) a les Terres de l'Ebre, els que han fet córrer aquest fotomuntatge per internet, sobretot a les xarxes socials. En la imatge es pot veure el monument franquista com si fos el logotip somrient de la campanya d'Artur Mas. A la xarxa de Facebook es va penjar aquest dissabte, 20 de novembre, tot ironitzant amb l'efemèride de la mort del general Franco l'any 1975. "35 anys després n'hi ha que encara porten dol", assenyalen les JSC de les Terres de l'Ebre al mur de Facebook dels Socialistes de l'Ebre.

7 comentaris:

  1. L’esperpent i el ridícul donen l’alçada d’una campanya electoral de molt baix extracte de la qual aquí en tenim una mostra amb el muntatge fotogràfic que ens presenta Gustau.

    ResponElimina
  2. Jo com molta gent de Tortosa no li dono cap significat franquista al monument, sino a tots els caiguts en la batalla de l'ebre.
    per tant s'ha agrair als socialistes que facin campanya per CIU, amb un monument representatiu de la ciutat, es veritat que CIU es l'únic partit que pot assegurar que tindrà dos diputats tortosins, en aquest cas diputades.
    Si el que volen dir es que Tortosa es de CIU tenen tota la raó, moltes gracies.

    ResponElimina
  3. suposo que cada u li pot donar el significat que vol, pero la veritat és que el seu significat és el que és.
    una cosa son opinions, l'altre, fets.

    ResponElimina
  4. Ja moltes maneres de dir que un poble, ciutat o país, vota majoritàriament a una determinada força política, però nomes una defineix el sentit patrimonialista, sectari i prepotent del qui ho diu: "Si el que volen dir es que Tortosa es de CIU tenen tota la raó".
    Res de nou, Josep Maria, és exactament el que va passar durant 23 anys a Catalunya i més de 15 a Tortosa.
    Dir del monument què és "representatiu de la ciutat" és una altra cagada de l'alçada del ídem.
    Quant al significat que li pugues donar tu individualment al monument, ets ven lliure de donar-li el que vulguis però ves en compte, amb aquesta interpretació tant subjectiva, que un dia no acabes per considerar que la Catedral, té el significat de temple musulmà o Mesquita.

    ResponElimina
  5. De tant en tant la subjectivitat te paradoxes:
    Efectivament la Catedral esta construïda sobre una Mesquita ...entre altres...

    ResponElimina
  6. Molt bé Mc Calan, com si vol estar construïda sobre un temple budista, sobre una plaça de bous o un circ romà. Estàvem parlant sobre el que hom pot considerar una lògica significació d'una catedral per al culte catòlic. Et considero suficientment informat com per sabé que, també al costat mateix -en aquest cas no baix- algun dia estava La Costa. I?

    Visca la demagògia

    ResponElimina
  7. Independentment del que penso del monument, les JSC haurien pogut cercar una imatge sense res per esborrar (costat superior dret), cosa que fa pensar que l'han agafat d'algun lloc i ho han volgut amagar. Una solució "cutre" i que a més podria violar els drets d'autor de qui ha fet la imatge, en cas que així hagi estat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta